Van Het Spoorhuuske vertrekken weer treinen

Advertentie

Welkom op de website van Het Spoorhuuske te Denekamp, hier vertrekken weer treinen. Neen, Arriva of de NS heeft geen nieuwe lijn geopend . Ook het Spoorhuuske, het voormalige station van Denekamp, is nog niet in eren herstelt. Maar sinds kort vertrekken er treinen op het G-spoor. 225shop leverancier van onder andere LGB, (wat voor de overnamen door Märklin in zwaar weer verkeerde) PIKO, Train Line 45, Kiss, Thiel, Pola, Noch, Vollmer, Massoth e.v.a. in haar programma. De shop is vernoemd naar Het Spoorhuuske, het oude stationsgebouw van Denekamp, dat dit jaar precies 108 jaar oud is (18 juli). Dit oude gebouw is in 2001 door een groep fanatici gered van de ondergang nadat de laatste bewoner, Anton Damhuis, was overleden. Klik hier als je geïnteresseerd bent in de historie van Het Spoorhuuske. “Waar kan ik u mee helpen?” Vraagt Arwin van Garderen de eigenaar van de shop in G- spoor? Hij is deze zaak begonnen in een moeilijke tijd voor de modelspoor. Zaak na zaak stopte ermee, meestal noodgedwongen door o.a. de strenge contracten van Märklin. Ja zelfs een van de mooiste zaken van Nederland in Amstelveen, gaat haar deuren sluiten. “Er is met deze contracten niet te werken”, aldus de woordvoerder in Amstelveen. Maar voor G-spoor kan men nu weer naar een nieuwe winkel toe.

Alles van het begin tot bijna het einde, want een spoorbaan is natuurlijk nooit helemaal af…..! Het begint bij advies, zowel over de baan als ook de tuin. Een ontwerp van een tuinbaan is natuurlijk het begin. ” Ontwerpen van tuinen doe ik niet, maar hiervoor kan ik wel bemiddelen tussen de klant en diverse tuinarchitecten”. Vervolgens komt de baan zelf aan de orde. Het ontwerp, wil ik analoog of digitaal (of misschien wel life-steam) gaan rijden. Waar plaats ik de trafo’s en eventuele digitale onderdelen. Ook hoe de terugkoppeling moet plaatsvinden is de moeite waard om vooraf te bepalen in verband met het aanleggen van de bekabeling. “Ik heb zelf een tuinbaan liggen van ca. 260 meter en ik heb die ervaringen pijnlijk maar goed ondervonden” en dat laatste deelt hij graag met u!
“In de loop van 2010 ben ik vanuit huis gestart” vervolgt Arwin waarna in maart 2011 de zaak is geopend. U kunt de 225shop vinden aan de Oldenzaalsestraat 24 te 7591 GM Denekamp. Bellen kan in deze mailtijd ook nog, op telefoonnummer: 0541-356226, wanneer u een afspraak wilt maken voor advies maar ga zeker eens langs om de collectie te bekijken. Wilt u iets kopen dan kunt u dit vooraf doen op de webshop. In deze webshop kunt u, na aanmelding, gebruik maken van de speciale prijzen die voor u zijn samengesteld. 

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.