Van Europa naar Hanoi

Advertentie

Alstom, als leider van een consortium met Colas Rail en Thales, tekende vandaag een contract met Hanoi Metropolitan Railway (MRB) om een metro-systeem voor Hanoi metrolijn, dat starten moet tegen het einde van 2021. Dit is de eerste geïntegreerde metro contract voor Alstom in Vietnam.
Hanoi Lijn 3 een 12,5 km lang traject, is de tweede metrolijn in aanbouw in de stad. Als onderdeel van dit contract zullen 12 stations en een depot bij Nhon voor onderhoud van de metro’s worden gebouwd. Alstom levert het metro systeem dat bestaat uit 10 Metropolis treinstellen, Urbalis 400, de Alstom CBTC oplossing die de trein bewegingen controleert, zodat ze op hogere frequenties en snelheden in alle veiligheid kunnen rijden, evenals de stroomvoorziening en depot apparatuur. Dit alles in samenwerking met Colas Rail.
“In het kader van de France Vietnam samenwerking, zijn we verheugd om dit contract, dat tot doel heeft het Hanoi transport systeem en het toenemende verkeer in de stad te verbeteren, te kunnen ondertekenen. Met ons geavanceerde en duurzame technologie en 16 jaar expertise in de metro geïntegreerde oplossingen, Alstom is de beste partner om Vietnam te voorzien van een groenere en slimmere transport systeem “, zegt Jean-François Beaudoin, Senior Vice President van Alstom Asia Pacific.