Van Apekop tot Dwarsligger

Advertentie

Je hoort het André van Duin steeds zeggen in het tv-programma van MAX: De grote kleine treinencompetitie: Hier zijn de dwarsliggers. Nu is er ook een groot kijk- en weetboek over het Nederlandse spoor voor zowel beginnende als gevorderde treinfans.

Van Apekop tot Dwarsligger

Hoe komen stoomlocomotieven op gang en hoe werken de treinen van nu? Hoe bestuurt een machinist een trein? Wat was het grootste treinongeluk van Nederland? Hoe werken de duizenden seinen, wissels, overgangen, bruggen en tunnels in ons spoor? Kan een trein rijden over spoor dat er nog niet ligt? Simone Bijlard weet overal antwoord op en maakt alles inzichtelijk met haar heerlijk gedetailleerde illustraties met dwarsdoorsnedes en overzichten. Wie nog geen treinfanaat is, wordt nu zeker na het lezen en bekijken van dit boekwerkje!

Nu zijn treinen altijd wel leuk en interessant, in dit boek vind je werkelijk alle informatie over het Nederlandse spoor. Dit keer geen foto’s maar maar getekende illustraties waar naar je blijft kijken.

Productinformatie

Uitgever:                 Singel Uitgeverijen Uitgeverij: Quirido

Auteurs:                   Simone Bijlard

Verschijningvorm: Hardback

Pagina’s:                   48

ISBN:                        9789045128283

Prijs:                        € 20.00  te koop de spoorwegmuseumboekwinkel, maar natuurlijk ook bij BOL.com

Een boek dat een aanrader voor kinderen en zijn ouders, die graag meer willen weten over het Nederlandse spoor. In het boek zit een voucher voor het tweede kaartje gratis voor het Spoorwegmuseum. Een prachtig boekwerkje voor Sinterklaas of onder de Kerstboom.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.