Vakbeurs InnoTrans wegens Corona uitgesteld tot 2022

Advertentie

Berlijn, 22 oktober 2020 – Vanwege de constant veranderende situatie met betrekking tot de coronaviruspandemie en het daaruit voortvloeiende gebrek aan planningszekerheid, wordt InnoTrans uitgesteld tot 2022. Na overleg met internationale marktspelers en toonaangevende verenigingen is dit besloten door Messe Berlin. De dertiende editie van ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor transporttechnologie vindt plaats van 20 tot 23 september 2022 in Berlijn.

“De beslissing om InnoTrans uit te stellen tot 2022 was erg moeilijk”, zei Dr. Christian Göke, CEO van Messe Berlin. “Doorslaggevend waren uiteindelijk een gebrek aan planningszekerheid en de prognose voor de pandemie voor de komende maanden. In de huidige situatie kan niemand met voldoende zekerheid voorspellen of de algemene omstandigheden het gebruik van bijvoorbeeld onze raildisplay in april 2021 en het houden van een toonaangevende internationale vakbeurs als InnoTrans zullen toelaten. ” De presentatie van nieuwe treinen op het circa 3.000 meter lange spoor is een uniek verkoopargument van InnoTrans en het kenmerk van de kwaliteit.

InnoTrans

InnoTrans is ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor transporttechnologie en vindt elke twee jaar plaats in Berlijn. Tijdens het laatste evenement presenteerden 3.062 exposanten uit 61 landen de innovaties van de wereldwijde spoorwegindustrie aan 153.421 vakbezoekers uit 149 landen. De vijf segmenten bij InnoTrans zijn Spoorwegtechniek, Spoorweginfrastructuur, Openbaar Vervoer, Interieurs en Tunnelbouw. InnoTrans wordt georganiseerd door Messe Berlin. De dertiende editie van InnoTrans vindt plaats op het beursterrein van Berlijn van 20 tot 23 september 2022. Meer details zijn online beschikbaar op www.innotrans.com.