Vakantiebeurs ook voor treinreizen

Advertentie

vak3s
De speciale stand waar men alles over treinreizen kan vertellen

De tienduizenden bezoekers die het grootste evenement op vakantiegebied in Nederland ieder jaar trekt, krijgen naast de gebruikelijke landeninformatie dit keer ook een nieuw concept voorgeschoteld in de vorm van oriëntatie op zes vakantietypen. Voor elk van deze vakantietypen wordt op de beurs een speciaal plein ingericht.

Het gaat om de pleinen ‘ontdek’ (avontuur en verre bestemmingen), ‘actief’ (fiets en wandel), ‘zien’ (stedentrips en cultuur), ‘samen’ (familie en kinderen), ‘vaar’ (cruises en zeilen) en ‘buiten’ (kampeer en camping). Op de pleinen kunnen bezoekers presentaties en lezingen bijwonen, aan workshops deelnemen en verhalen horen van reisleiders en ervaren medereizigers.

vak2sBeursaanbiedingen
Nieuw zijn ook speciale beursaanbiedingen , zoals bij de treinreiswinkel de 6 dagen met de Rhätische Bahn door Graubünden en Bernina Express
Trein
Treintickets naar 85.000 bestemmingen, treinrondreizen door de Alpen, wintersporttreinen, hogesnelheidstreinen, autoslaaptreinen en avontuurlijke treinexpedities zoals de Transsiberië Express is een kleine greep uit het aanbod dat is te vinden in het paviljoen trein en vakantie. Deze exposanten brengen de mogelijkheden van reizen per trein voor het eerst breed onder de aandacht onder het motto ‘maak van vakantiegangers geen spoorzoekers’.
Vak4sNaar Stockholm, Lissabon of Rome is het vliegtuig de beste optie, maar veel Europese steden ben je veel sneller per spoor. Die steden noemen ze bij Hispeed dan ook treinsteden. Razendsnel met de hogesnelheidstrein. En dankzij het comfort en de service aan boord ICE en Thalys vliegt de korte reistijd voorbij. Daarom is de hogesnelheidstrein de nieuwe standaard. Een primeur is ook het initiatief van de Nederlandse Spoorwegen om twee treinen te laten rijden die bezoekers naar de Vakantiebeurs brengen. Deze VakantiebeursExpress rijdt op zaterdag 18 januari tweemaal van Zwolle via Amersfoort naar Utrecht. De dubbeldekkers zijn in Vakantiebeurs-stijl aangekleed, er is muziek en entertainment en onderweg krijgen de reizigers informatie over de beurs. Meereizende internationale vakantie-experts, zoals traditioneel uitgedoste Maori’s, indianen of Eskimo’s fleuren het geheel op.
De Vakantiebeurs is van woensdag 15 januari tot en met zondag 19 januari in de Jaarbeurs te Utrecht.