V 250 te laat

Advertentie

De Treinreiziger.nl redactie vond het maar erg stil rond de nieuwe NS hogesnelheidstrein, de V 250 die naar verwachting pas medio november / december overgedragen zal worden aan NS Hispeed. Daarom ging de redactie van treinreiger.nl maar eens op onderzoek uit. De V250 zal onder de naam Fyra gaan rijden tussen Amsterdam – Breda en Amsterdam – Brussel.
Op dit moment worden er in de nachtelijke uren, testritten uitgevoerd op het noordelijk en het zuidelijke deel van de Hogesnelheidslijn (HSL) tussen Schiphol, Rotterdam en de Belgische grens. Deze testritten worden uitgevoerd met een treinstel van het type V250 van de Italiaanse treinenbouwer AnsaldoBreda (treintype dat in de toekomst onder de productnaam Fyra zal gaan rijden op de HSL) en de maximale snelheid kan daarbij oplopen tot 250 km/u. Tijdens de testen worden diverse technische aspecten en procedures getest. Wanneer de trein in de reizigersdienst komt, durft NS Hispeed niet precies te zeggen. Zie het hele verhaal door hier te klikken..

1 Comment

  1. Wat lopen we toch lekker achter t.o.v. de Belgen op zaterdag l.l. met de trein vanaf station Noorderkempen bij Brecht naar Antwerpen gegaan in 17 minuten tijd hier rijdt dus wel een trein op de HSL lijn.Ook zit hier nog een mens achter het loket en geen kaartenautomaat.
    Leve de nederlandse bureuacratie.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.