UPDATE: Treinongeluk met HSL in China

Advertentie

 

Inmiddels komt er langzaam meer nieuws naar buiten over het treinongeluk met de HSL in China.

Gisteren was een HSL trein (D3115) onderweg van Hangzhou naar Fuzhou en een andere HSL trein (D301) was onderweg van Beijing naar Fuzhou. Bij de plaats Wenzhou werd een van de twee treinen, de D3115,  geraakt door bliksem en kwam stil te staan waarna de andere tegen de achterzijde crashte. Bij het ongeluk ontspoorde 6 treinstellen en vielen er 2 van het viaduct. De beide treinen hadden samen 1400 personen aan boord toen het ongeluk gebeurde.

Inmiddels zijn er 35 doden geteld en ruim 210 gewonden. Diverse media melden dat de machinist van de achterste trein is doorboord door de noodrem waaraan hij trok om de trein tot stilstand te brengen.

Veel foto’s van de wrakstukken kun je hier vinden. Bewegende beelden kun je hier vinden.

UPDATE: Inmiddels is het dodental opgelopen naar 43 en zijn er nog 12 mensen zwaar gewond. China heeft inmiddels 3 hoge functionarissen ontslagen omdat het veiligheidssysteem, wat moet waarschuwen voor obstakels op de rails, niet functioneerde door de bliksem. Hierdoor is de discussie weer opgelaaid over de veiligheid van het Chinese spoor.

 

 

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.