Update NS-Planner

Advertentie

Mist? Je iPone weet de vertragingen

Iedere iPhone bezitter heeft als treinliefhebber natuurlijk de officiële applicatie van de Nederlandse Spoorwegen. Deze app. heeft zojuist een forse update gekregen naar versie 2.0 lezen wij op de iPhoneclub site. Het is zeker de moeite waard om deze meteen te updaten. De app. heeft onder andere een totaal nieuw hoofdmenu waarin je aan de hand van een badge kan zien hoeveel werkzaamheden en storingen er op dit moment zijn. Je kan de volgorde van de icoontjes in het hoofdmenu aanpassen, een station als favoriet markeren en er is een herhaalfunctie voor bewaarde reizen. Tevens zal je niet zo snel meer vergeten om uit te checken met je OV-chipkaart.

De laatste van de negen knoppen in het vernieuwde hoofdmenu is een Info-knop waar de veranderingen van de update keurig worden opgesomd. Je kan het soort updates grofweg in drie types opdelen: het vernieuwde hoofdmenu waarin je zelf de volgorde van de knoppen kan veranderen, nieuwe instellingen die je kan vinden in de instellingen van de iPhone en nieuwe reisopties.

Een aardige nieuwe reisoptie is het toevoegen van een reis aan de agenda van je iPhone. Je ziet de optie zodra je een reis hebt opgeslagen. Het betekent dat je zowel gemaakte reizen of nog af te leggen trajecten kan toevoegen aan je agenda. De tijden van het start- en eindpunt vormen ook de tijden van wanneer tot wanneer het agenda-evenement loopt. Een andere mogelijkheid is de herhaal-functie, waarmee je kan aangeven wanneer je een opgeslagen reis maakt. Daardoor wordt je op de hoogte gehouden van actuele reisinformatie (zoals storingen en werkzaamheden) op de dagen dat je het traject aflegt. Je kan meerdere ‘bewaakte’ reizen opslaan en bij een reis met overstap krijg je een seintje of je beoogde overstap gehaald gaat worden. Als laatst is het mogelijk om een station als favoriet te markeren met een ster.

Onder de instellingen van de Reisplanner Xtra-applicatie in de instellingen van de iPhone zelf, kan je onder andere aangeven of je een seintje wilt ontvangen als je moet uitchecken met je OV-chipkaart. De applicatie geeft dan op de aankomsttijd een pushmelding met het alarmbericht dat je eraan moet denken. Jaarabonnementhouders kunnen aangeven dat ze ook reisadvies willen die tegen de reisrichting in gaan en ‘Toon HSL’ laat ook reisadviezen met hogesnelheidstreinen zien.

NS Reisplanner Xtra is nog steeds een gratis applicatie, al zou je dat zo langzaam aan niet meer zeggen door de grote hoeveelheid mogelijkheden. Een ding is zeker, door deze vernieuwde app. Krijgt de NS minder vragen (klachten) te beantwoorden. Behalve de reisplanner, een overzicht van eigen reizen en alle vertrektijden op stations, kun je met ErOpUit leuke recreatie in de buurt vinden en kun je routes naar specifieke locaties uitstippelen met TomTom Places.Bron iPhoneclub