Tweede vaste verbinding Eurostar Londen en Genève

Advertentie

eurostar fr2Eurostar kondigt aan dat het in samenwerking met TGV Lyria een nieuwe treinverbinding tussen Londen en Genève (via Lille Europe) gaat onderhouden. Tickets zijn vanaf 9 oktober te koop vanaf € 138 voor een heen-en-terugreis. De eerste trein op de nieuwe verbinding vertrekt vanuit Londen St Pancras op 14 december 2014.
Dankzij een gemakkelijkere aansluiting in het station Lille Europe kunnen reizigers in iets meer dan 6 uur van Londen naar Genève reizen. De dienstregeling is speciaal opgesteld om een snelle aansluiting tussen de twee treinen mogelijk te maken. De treinen op de nieuwe lijn rijden elke week op maandag, donderdag, zaterdag en zondag.
Uit een recent onderzoek bij klanten in opdracht van Eurostar bleek dat Genève een van de aantrekkelijkste bestemmingen was voor Britse reizigers.
Deze nieuwe lijn bevestigt de ambitie van Eurostar om het reizen met hogesnelheidstreinen door Europa aan te moedigen. Deze aankondiging komt snel na het nieuws van de spoorwegmaatschappij dat er vanaf mei 2015 een rechtstreekse verbinding komt tussen Londen, Lyon, Avignon en Marseille. Eurostar zal bovendien tegen eind 2016 Londen met Amsterdam verbinden.
Ook zal in december de terminal in het station Lille Europe voor treinen die door de Kanaaltunnel rijden helemaal gerenoveerd zijn. Daardoor neemt vooral de ontvangstcapaciteit van deze terminal toe, nu het aantal Eurostar-reizigers met een aansluiting stijgt.
Bij elke terugreis tussen Genève en London St Pancras International of Ebbsfleet International zullen de identiteits- en veiligheidscontroles plaatsvinden in het station Lille Europe bij de aansluiting tussen de TGV Lyria en de Eurostar-trein. De reis tussen Londen en Genève zal 6 uur en 18 minuten duren, met een aansluiting van 37 minuten in het station Lille Europe.