Twee honderd jarige in boekvorm

Advertentie

De Mittenwaldbahn. Een van de meest spectaculaire Alpine spoortrajecten – de Mittenwaldbahn – vierde dit jaar zijn 100ste verjaardag. De eerste elektrische spoorbaan in Oostenrijk, de Mittenwaldbahn was een baanbrekende inspanning voor de Oostenrijkers.
Om de Jungfrau te bereiken moesten de eerste stoomtreinen op bochtige weg naar het rijke voorname Lauterbrunnen en Grindelwald. Een vleugje avontuur beloofd te rijden via de Kleine Scheidegg. Maar dat was nog niet genoeg, de Maagd zelf had de aandacht van de spoorwegbouwers 100 jaar geleden.
Twee fascinerende boeken over bergbanen in de Alpen die u niet mag missen.

De Mittenwaldbahn
Een van de meest spectaculaire Alpine spoorwegen – de Mittenwaldbahn – viert dit jaar zijn 100ste verjaardag. De eerste elektrische spoorbaan in Oostenrijk, de Mittenwaldbahn was een baanbrekende inspanning voor de Oostenrijkers. Het traject loopt van Garmisch – Partenkirchrn naar Innsbruck over o.a. de bekende Schlossbachbrücke.
Een aantal bekende auteurs hebben deze kwestie en onderzoekt en zijn gedoken in de geschiedenis van de eerste pre-projecten tot de laatste ontwikkelingen rond de aankondiging van deze lijn. In 19 hoofdstukken, vertellen de auteurs de bouw en de architectuur, de exploitatie en de geschiedenis van het tractie-energiesysteem technologie en de verschillende voertuigen die de vorm van de spoorlijn in de laatste 100 jaar. Met een grootdeel ongepubliceerde foto’s en een groot aantal verschillende plannen over dit veelomvattende werk de: Mittenwaldbahn.
Kom aan boord en ervaar de Mittenwaldbahn in een reis door de geschiedenis van deze prachtige Alpine bahn! Het boek is een samenwerking van de Railway Media Group met de Transport Archief Tirol.
Cover: Hardcover
Omvang: 112 pagina’s
Formaat: A4
Foto’s: 119
Gebouwen, bruggen en auto plannen: 31
Tabellen: 3
ISBN: 978-3-902894-02-1
Prijs: € 29 (exclusief verzendkosten)
Bestellingen via je boekhandelaar of rechtstreeks bij de Railway Media Group

De bouw van de Jungfrau bahn

De eerste stoomtreinen op bochtige weg naar het rijke voorname Lauterbrunnen en Grindelwald. Een vleugje avontuur beloofd een ritje te rijden via de Kleine Scheidegg. Maar dat was nog niet genoeg, de Maagd zelf had de aandacht van de spoorweg bouwers 100 jaar geleden. Nauwelijks kan men de snelle ontwikkeling van bergbanen beter te kunnen controleren dan in de Jungfrau-regio. Binnen een paar decennia veranderen stoomtreinen, kabelbanen, de eerste kabelbaan en op de top van de Jungfraubahn aangedreven door elektrische energie ijzer hun weg naar de top. De reizen in de Alpen was de edele tijdverdrijf. Maar in tegenstelling tot de moeiteloze plezier was de bittere strijd om het spoorbouwers. In een paar jaar die hebben ze een bijzonder werk gecreëerd. Spoorlijnen, bouwen meer dan een eeuw geleden, werd de belangrijkste slagader van de duizenden toeristen die jaarlijks deze hoogst gelegen spoorbaan van Europa bezoeken. In fascinerende foto’s kunt u mee genieten van de bouw van weleer. Ook de andere bahnen van de Jungfrau regio komen aanbod in dit geweldige boek voor liefhebbers van treinbanen in de bergen.
Bahnen der Jungfrau Region
Cover: Hardcover
Geheel zwart/wit
Formaat 24 x 30 cm
ISBN 978-3-906055-03-9
Prijs; € 64,80 /CHF 88.00
Bestellingen via je boekhandelaar of rechtstreeks bij As-Verlag