Twee boeken die graag mee willen op vakantie

Advertentie

Wij zouden eigenlijk 3 exemplaren van Spoor (editie 30) moeten hebben. Eén op de redactie tafel, één bij mijn stoel in de zitkamer. De derde mee te nemen op vakantie.
Deze editie van Spoor (30 jubileum) geeft ook dit jaar weer in woord en beeld een uitgebreid overzicht van het wel en wee van de spoorwegen in Nederland, met niet alleen veel aandacht voor het rollend materieel, maar ook voor exploitatie en infrastructuur. Hedendaagse ontwikkelingen in het reizigers- en goederenvervoer worden nader belicht, terwijl ook het verleden niet wordt vergeten.
Het jaarlijks verschijnende boek is, zoals gebruikelijk bij dit boek, ingedeeld in de volgende hoofdstukken: Reizigersvervoer, Goederenvervoer , Afvoer, sloop en verkoop, Railmusea, Infrastructuur. De auteurs Peter van der Meer en Marcel van Ee hebben weer hun best gedaan, om alles zo duidelijk mogelijk te vertellen en te laten zien.

Enkele onderwerpen die een speciale aandacht krijgen:

*Verkoop van de 6400 en inzet in Europa
*DH inzet in Polen en Roemenië
*NS 2000’en Restauratie Staatsmijn Emma rijtuig 86
*Weer Bemo-locomotieven bij de Stoomtram
*Spoor tussen Zwolle-Kampen
*Project traverse Dieren

Spoor 30

Afmeting: 21 x 29,7

Omvang: 144 pagina’s

Auteur: Peter van der Meer – Marcel van Ee

 

Wij  eindigen met te zeggen: direct naar de boekhandel of het online bij Bol.com bestellen

 

Mooiste Treinreizen

 

Bij Lonely Planet hebben ze iets met treinen, net als u en ik. De medewerkers van Lonely Planet reizen al jaren over onze wereld. Zij volgen de lijnen op de landkaarten. Een treinreis is vaak een geweldig mooi avontuur, dat de moeite waard is om te vermelden. In alle werelddelen rijden treinen. In het ene land prachtige Hogesnelheidstreinen en in een ander deel van deze wereld een heel oud gamel treintje. Al deze spoorlijnen hebben hun eigen charme. Zestig van deze onvergetelijke treinreizen worden in een prachtig boek beschreven en voorzien van kleurenfoto’s. Als je nu bijvoorbeeld dit boek met zestig fantastische en memorabele treinreizen ter wereld, zoals de klassieke langeafstandstreinen maar ook onverwachte pareltjes vraag voor je verjaardag of zomaar, hebben zij iets te even in plaats van sokken. Elke treinbeschrijving bevat praktische informatie over boekingsmogelijkheden, treintijden en stations, naast inspirerende foto’s en een routekaartje.

Mooiste Treinreizen

Auteur: Lonely Planet

ISBN: 9789021572581

Prijs: €25,-

Uitgever: Kosmos Uitgevers

 

Nu te koop bij de boekhandel of online bij Bol.com