Tussen Koninginnedag en 7 mei naar Zwitserland

Advertentie

Zwitserland heeft een frisse lucht, prachtige hoge bergen en heldere meren. De straten zijn schoon geveegd of niemand gooit afval weg op straat, zelfs voor de Petflesje zijn aparte wegwerp bakken. Maar vooral de vele treintrajecten spreekt de Zwitserland bezoeker aan. Zwitserland is comfortabel met de ICE in zo’n tien uur te bereiken. Dat weten de Zwitsers ook. Zij weten ook dat Nederland in de nationale week tussen 30 april en 7 mei heel vaak vrij nemen voor een korte vakantie. Vandaar dat Interlaken in Berner Oberland, tussen de Thunersee en de Brienzersee, een heel mooi aanbod heeft. namelijk een hele week het Jungfrau-gebied met 2 personen voor de prijs van één. Overnacht in uw lieveling hotel in of in de buurt van Interlaken, Grindewald of Wengen. Bovendien kunt u met de speciale “landenpas” het hele spoorwegtraject (7 spoorlijnen en één gondelbahn) van de Jungfraubahnen, gedurende 6 opeenvolgende dagen berijden. De spectaculaire treinreis naar de Jungfrau -Top of Europa, het hoogst gelegen treinstation van Europa 3454 m, dat in 2012 maar liefst 100 jaar bestaat, is in het aanbod inbegrepen. Deze aanbieding is voor alle Nederlanders, die in de nationale week van 30 april t/m 7 mei 2012 een bezoek brengen aan de gastvrije stad Interlaken. De stad waar je bij Schuh Chocolatier heerlijke Cappuccino met daarbij lekkere Zwitserse pralines kunt nuttigen mef uitzicht op de wereldberoemde “Jungfrau” (Top of Europe). Schuh is gelegen in het hart van Interlaken naast ‘Höhematte “.


Boeken kunt u rechtstreeks bij de hotels die meedoen. De doorlopende treinpas voor twee personen tegen de prijs van één, voor de Jungfraubahnen is bij de loketten van de Bahn in deze week op vertoon van gastenpas (gratis in het hotel) en Nederlands paspoort te koop.

De spoorlijnen in Zwitserland zijn een belevenis op zich zelf. Bekijk maar eens het boekje van het Zwitserse verkeersburau “My Switzerland”, over de spoorlijnen in Zwitserland. Een van de meest spectaculaire is natuurlijk de Die Jungfraubahn, van Kleine Scheidegg naar het hoogst station van Europa, met stijgingen van soms wel 25%. Het Station van Kleinen Scheidegg lijkt soms wel een Centraal Station, zeker als de drie treinen uitverschillende richtingen, tegelijk aankomen. Die Berner Oberland-Bahn (BOB) uit Grindewald. (WAB) – die längste Zahnradbahn uit Lauterbrunnen waar de nieuwe Stadler “Panorama-Zug” rijdt en de Jungfraubahn zelf. De twee andere Bergbahnen Lauterbrunnen-Mürren (BLM) en Die Schynige Platte-Bahn kruipen naar boven langst de tandradbahn. Die Harderbahn (HB) brengt u in acht minuten van Interlaken Oost naar Harder Kulm op 755 meter hoogte, waar het een fantastisch uitzicht is, over Interlaken de Thuner- en de Brienzersee met een kopje koffie vanaf het terras van het restaurant. Zondags kunt u hier ontbijten, wel vroeg gaan of reserveren. In Grindelwald kunt u de Firstbahn nemen naar het zeer mooie natuurgebied om te wandelen.

Hotel Du Lac, met een echte oude radarboot aan de achterdeur, ligt aan het station Interlaken Oost. Wel aan de stationzijde reserveren als dit het hotel van uw keuze wordt. Dit hotel heeft ook één persoons kamers. Vele soorten treinen van diverse maatschappijen rijden aan u voorbij, fototoestel en ons forum niet vergeten. Er kan rechtstreek geboekt worden bij de hotels. De ICE naar Zwitserland, natuurlijk bij Hispeed, vraag dan gelijk een kaartje naar de eindbestemming Interlaken. Meer weten over deze Nationale week, hier even klikken. Nog een tip: niet vergeten voor u weer naar huis gaat “Your voucher for a free souvenir spoon at Bucherer” in te leveren ( Interlaken – Höheweg 43)