Turkse Staatsspoorwegen (TCDD) ondertekenden een contract met Siemens

Advertentie

De Turkse Staatsspoorwegen ondertekenden een contract voor tien hogesnelheidstreinen

München, vrijdag de 13de april, hebben Siemens en de Turkse staatsspoorwegen (TCDD) een contract getekend voor tien Velaro hogesnelheidstreinen. Het contract heeft een waarde van ongeveer € 340 miljoen en omvat ook onderhoud, reparatie en reiniging van de treinen voor een periode van drie jaar. Met dit contract groeit de Turkse Velaro-vloot uit tot 17 treinen.
“Onze Velaro-familie blijft groeien en schrijft nieuwe hoofdstukken in haar unieke succesverhaal. Met zijn capaciteit en comfort blijft de Velaro een standaard voor hogesnelheidstreinen. In Turkije kan de trein al zijn sterke punten benutten en is het al bewezen dit in de dagelijkse praktijk, ons vlaggenschip draait hier met 99 procent beschikbaarheid “, zegt Sabrina Soussan, CEO van de divisie Mobiliteit.
Toen het aanbestedingsproces in mei 2013 werd afgesloten, kocht TCDD van Siemens een hogesnelheidstrein voor Velaro D. Voor dit doel werd een Velaro uit de productielijn gehaald en weer in gebruik genomen in Turkije. Deze trein kwam in mei 2015 in dienst voor de passagiers tussen Ankara en Konya. Tegelijkertijd tekende TCDD een tweede contract met Siemens, wederom de winnende bieder van het tenderproces, voor zes hogesnelheidstreinen met acht wagens. De zeven treinen verbinden Ankara met Konya en Eskişehir en hebben al meer dan vijf miljoen kilometer afgelegd voor passagiersvervoer.
Het Siemens Velaro high-speed platform biedt een geoptimaliseerd capaciteitsprofiel en verbeterde passagierservaring. De Velaro-treinen zijn ontwikkeld voor de wereldwijde markt en zijn momenteel actief in Spanje, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Rusland, China en Turkije, evenals, meest recent, Nederland.

1 Comment

  1. Ik vraag me af of dit nu een goed moment is om dergelijke contracten af te sluiten met Turkse staatsbedrijven.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.