Tsjechische Staatsspoorwegen bestellen 16 Railjets

Advertentie

ÖBB Railjet als Z-Spoor model

Siemens Mobility heeft van de Tsjechische Spoorwegen (Ceske Dráhy CD) een order ontvangen voor de levering van 16 treinen, van het model Railjet (zeven wagens). Het is de aanvaarding van de optie die oorspronkelijk bedoeld was voor de ÖBB (Oostenrijkse Spoorwegen). Met deze intercity treinen van Siemens gaan de Tsjechische Spoorwegen hun vloot moderniseren. De Railjet treinen zijn in de toekomst te zien op de nationale primaire route tussen Praag en Brno en in grensoverschrijdende lange afstand trajecten naar Oostenrijk, Duitsland, Hongarije en Slowakije. De levering van de treinen zal  in 2013 beginnen.

De Railjets kunnen een topsnelheid van 230 km per uur halen en voldoen aan alle eisen van het internationale high-speed verkeer. De technische basis is het met succes bewezen intercity voertuig van het type Viaggio Comfort. De standaard configuratie bestaat uit een stuurstand wagen en zes tussenliggende wagens die afkomstig zijn uit een serie locomotieven die in de “push-pull” handelingen worden gebruikt. De service apparatuur omvat een bistrowagen, een invalidentoilet, een rolstoel-lift aan elke kant en deur voor kinderwagens. Ook is er een kleine bioscoop voor kinderen. De totale lengte van de trein is 185,5 meter.

Alle 16 Railjets moeten in 2014 op het spoor te zien zijn van de Tsjechische Nationale Spoorwegen. In de Weense Siemens-fabriek is de pre fabricage van de treinen. De eindassemblage vindt plaats  waar ÖBB werkt. De toeleveringen komen uit de Siemens-fabriek in Graz. Onder de opdracht van de Tsjechische Spoorwegen, is het overnemen van een contract optie die oorspronkelijk bedoeld was voor de Oostenrijkse Bundesbahnen (ÖBB). De order is meer waard dan 200 miljoen Euro. De nu bestelde treinen door Ceske Dráhy, wordt de derde en laatste tranche van een grote order voor 67 treinen Railjet. In het verleden heeft de ÖBB er 51 wagens besteld bij Siemens, waarvan er 42 sets zijn reeds opgeleverd. Bron: Siemens