Tsjechische Spoorwegen bestelden 180 Viaggio Comfort-personenwagens

Advertentie

De nationale vervoerder Tsjechische Spoorwegen (České dráhy – ČD) blijft zijn vloot moderniseren voor binnenlandse en internationale langeafstandslijnen. Het consortium van Siemens Mobility en Škoda Transportation heeft de aanbesteding gewonnen voor 20 Viaggio Comfort-treinstellen, controlewagens en ontworpen voor een maximale bedrijfssnelheid van 230 km per uur. Het contracten is zonder tractievoertuig. De wagens worden geleverd tussen 2024 en 2026 .

“We zijn verheugd dat ČD opnieuw vertrouwt op onze succesvolle Viaggio-personenwagens voor het uitbreiden en moderniseren van zijn diensten”, zegt Gerhard Greiter, CEO van Regio Noordoost-Europa bij Siemens Mobility. Ze scoren bijvoorbeeld punten met drempelvrije toegang voor alle passagiers en rustige reisomstandigheden bij hoge snelheden voor comfortabele reizen. Onze ultramoderne wagens zullen helpen om duurzaam spoorvervoer in Tsjechië nog aantrekkelijker te maken . “

Hogesnelheidslijnen

“Tsjechië is van plan de snelheidslimiet op zijn conventionele spoorlijnen te verhogen tot 200 km per uur en hogesnelheidslijnen aan te leggen, waardoor treinen sneller kunnen rijden dan de huidige limiet van 160 km per uur. Daarom moeten we doorgaan met onze geplande investeringen in nieuwe treinen die voldoen aan de normen voor voertuigen die zowel op conventionele als hogesnelheidsnetwerken in Centraal-Europa rijden. Dit zal onze strategische partnerschappen op lange termijn in internationaal transport en onze positie in langeafstandstransport versterken ”, legt Ivan uit. Bednárik, voorzitter van de raad van bestuur en CEO van ČD, voegt eraan toe: “De units zullen worden uitgerust met de meest geavanceerde functies die beschikbaar zijn op de huidige Europese markt en zullen passagiers het hoogste niveau van comfort bieden.”

Viaggio wagens

De nieuwe 180 wagens zijn bedoeld voor personenvervoer van ČD en twee extra wagens zouden door de Tsjechische spoorweginfrastructuurprovider moeten worden aangeschaft met het oog op spoorwegtesten. De nieuwe treinwagons hebben een aantal innovatieve kenmerken zoals tegenwoordig normaal is: Passagiers zullen verstelbare stoelen in de eerste en tweede klas, oplaadpunten voor e-bikes en een ultramodern bistrogedeelte waarderen. WiFi-verbindingen, frequentietransparante vensters voor een betere ontvangst van mobiele telefoons en een informatie- en elektronisch reserveringssysteem aan boord worden standaard. De treinen met negen wagons zullen ook worden uitgerust met draadloze opladers voor mobiele telefoons in de eerste klas, een kinderbioscoop (!) en opslagruimte voor 12 fietsen.

De wagens zullen worden goedgekeurd voor gebruik in Tsjechië en aangrenzende Europese landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije en Polen. De interoperabiliteit van de voertuigen wordt gegarandeerd door te voldoen aan de respectieve regionale specificaties. De controlewagens zullen worden uitgerust met een boordeenheid van het Europese treinbeveiligingssysteem ETCS en met nationale treinbeveiligingssystemen.

De Tsjechische Spoorwegen bestelden in 2018 al 50 Viaggio Comfort-personenauto’s bij Siemens Mobility en Škoda Transportation. Bro en foto’s Siemens

Bron en foto’s: uit Siemens Persbericht

 

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.