Treinverkeersleider worden?

Advertentie

Miriam zorgt, samen met haar 3.400 ProRail-collega’s, dat Nederland in beweging blijft. Dagelijks verplaatsen 1,2 miljoen reizigers en tienduizenden tonnen aan goederen zich over een van de aller-drukste spoorwegnetwerken ter wereld. Deze gigantische 24-uursoperatie vraagt steeds weer om bijzondere ideeën. Om vertragingen te kunnen voorkomen bijvoorbeeld. Die ideeën komen uit hoofden van mensen zoals Miriam. Dit soort mensen zoeken we voor de Treinverkeersleidingsposten in heel Nederland. Hier wordt het treinverkeer gecoördineerd en de reisinformatie verzorgd.
Je belangrijkste taak is zorgen dat de treinen op tijd aankomen en vertrekken. Bij problemen, vertragingen bijvoorbeeld, grijp je in, hou je contact met de machinisten en los je het zo snel mogelijk op. Natuurlijk word je hiervoor goed opgeleid tijdens een leertraject van ongeveer vier maanden. Werken doe je in wisseldiensten, dag en nacht, ook in het weekend. Als basis heb je een havo of mbo 4 diploma en je startsalaris is maximaal € 2.545 bruto bij 36 uur, plus een vergoeding voor onregelmatig werken

Management trainees – Wat houdt het in?
Voor talentvolle academici heeft ProRail een tweejarig traineeprogramma dat als opstap kan dienen naar een managementfunctie. De kern van dit programma is een serie projecten bij verschillende onderdelen van ProRail. Terwijl je deze projecten uitvoert, krijg je de begeleiding die jij nodig hebt en werk je aan je eigen ontwikkeling.
De resultaten van de opdrachten tijdens je traineeship zijn belangrijk voor ProRail. Daarom krijg je bij elke opdracht een begeleider die je helpt om je doel te verwezenlijken. Daarnaast krijg je een mentor die je wegwijs maakt in onze organisatie en met wie je ervaringen en ambities bespreekt. Om de competenties te kunnen ontwikkelen die je als manager nodig hebt, volg je samen met andere trainees een speciaal voor trainees opgezet ontwikkelingsprogramma ‘Talent Train’.
Let op: Aanmelden als trainee kan het gehele jaar door, we houden echter enkele selectierondes per jaar. De volgende selectieronde is in het najaar van 2010, in augustus ontvang je bericht of je wordt uitgenodigd voor deze selectieronde. Kandidaten die succesvol door de procedure komen stromen vervolgens op 1 januari 2011 in. Houd hier rekening mee bij je sollicitatie. In de selectieprocedure kijken we scherp naar kandidaten die zich onderscheiden door potentiële.

Stage- of afstudeeropdracht
ProRail heeft uitstekende stage mogelijkheden en interessante afstudeeropdrachten voornamelijk voor HBO en WO studenten. De inhoud van de stage- of afstudeeropdracht zal nauw verbonden zijn met de kerntaken van ProRail.
Over de inhoud van de opdracht worden van tevoren afspraken gemaakt. Tijdens je stage/afstuderen krijg je een begeleider die je laat kennismaken met de mensen, de cultuur en de mogelijkheden van ProRail.
Interesse? Stuur dan een e-mail naar stage@prorail.nl. Omschrijf daarin nauwkeurig wat voor stage of opdracht je zoekt. Stuur je aanvraag zo vroeg mogelijk in, tot uiterlijk zes weken voor aanvang van de stage of afstudeeropdracht, zodat we de tijd hebben om je aanvraag te beoordelen en een passende opdracht te selecteren.
Houd er rekening mee dat voor een stage of onderzoek bij ProRail een minimum periode geldt van 12 fulltime werkweken.