Treinverkeersleider iets voor jou?

Advertentie

Zoals de laatste tijd veel in de media werd geschreven werkt ProRail aan de bereikbaarheid van Nederland door te zorgen voor een optimaal spoornetwerk. Zij verdelen de ruimte op het spoor, regelen alle treinverkeer, informeren vervoerders en reizigers, bouwen en beheren stations en leggen nieuw spoor aan. Zij onderhouden bestaand materieel zoals spoor, wissels, seinen en overwegen. De ambities zijn vertaald in vijf speerpunten, die leidend zijn in de bedrijfsvoering:

ProRail wil de dagelijkse prestaties op het spoor en op de stations voortdurend en blijvend verbeteren.

ProRail wil met het programma Ruimte op de Rails zorgen voor een betere benutting van het spoor, waarmee de capaciteit op belangrijke lijnen in de toekomst tot 50 procent kan toenemen.

ProRail wil meer ruimte, meer flexibiliteit en meer aanvullende diensten aanbieden aan goederenvervoerders.

ProRail reageert en anticipeert op de wensen van regionale vervoerders en overheden.

ProRail treedt op als goed rentmeester van het maatschappelijk kapitaal dat het spoor vertegenwoordigt

Daar zijn mensen voor nodig, heel veel mensen. Wij richten de schijnwerper op de Treinverkeersleiders.

De bedrijfseenheid Verkeersleiding stuurt het treinverkeer aan en levert actuele reisinformatie. Ook heeft zij de coördinatie bij calamiteiten op en rond het spoor en zorgt voor een zo snel mogelijk herstel van het treinverkeer. De 1.400 medewerkers zijn daarmee de logistieke “spin in het web” van het railverkeer van de vierendertig reizigers- en goederenvervoerders.

Na een gedegen interne opleiding start je als zelfstandig treinverkeersleider. Je zorgt ervoor dat de treinen op tijd kunnen vertrekken en aankomen op een station. Wanneer er vertraging optreedt , neem je maatregelen om dit zo snel mogelijk op te lossen. Zoals bijvoorbeeld het omleiden van treinen via een andere route. Belangrijk is, dat je die maatregelen neemt waardoor zoveel mogelijk reizigers en goederen, met zo weinig mogelijk hinder, van A naar B kunnen reizen. Je hebt een aantal systemen en beeldschermen tot je beschikking waarop je het actuele beeld van het treinverkeer kan aflezen. Hiermee kan je dus zien of de treinen op tijd rijden of vertraging hebben. Contact heb je als treinverkeersleider met onder andere machinisten, teamleden, vervoerders en overheidshulpdiensten. Naast het afhandelen van het treinverkeer, ben je ook verantwoordelijk voor het veilig laten verlopen van werkzaamheden aan het spoor.

De vereisten:
Je hebt minimaal een havo of mbo 4 diploma. Een VAPRO opleiding is een pre. Daarnaast heb je de capaciteit om goed te regelen en te plannen. Ervaring hierin heb je opgedaan in bijvoorbeeld een logistieke omgeving. Je bent uitermate stressbestendig en betrouwbaar, maar ook overtuigend en besluitvaardig. Je kunt goed met computers omgaan. Jouw wijze van communiceren is voor iedereen helder en duidelijk. Dan zou jij misschien treiverkeersleider kunnen worden.

Prorail is nadrukkelijk op zoek naar kandidaten die in het bezit zijn van minimaal een havo of mbo 4 diploma. Kandidaten die niet in het bezit zijn van dit diploma wordt vriendelijk verzocht om niet te reageren.

ProRail biedt een goed pakket arbeidsvoorwaarden waaronder een goede balans tussen werk en privé, ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.  Het betreft een functie voor 36 uur en de standplaats is diverse locaties in Nederland.  De functie wordt uitgevoerd in een vroeg-laat-nacht roulering. Voordat je bij ProRail Verkeersleiding kunt beginnen, zal je een psychologisch onderzoek-/assessment evenals een medisch onderzoek ondergaan. Bij een medische indicatie zoals suikerziekte, epilepsie en kleurenblindheid behoort werken bij Verkeersleiding helaas niet tot de mogelijkheden.

Starten met de opleiding voor Treinverkeersleider kan al per 1 april 2011! Deze full-time opleiding duurt ongeveer zes maanden, en wordt deels op de werkplek, deels op de centrale opleidingslocatie in Utrecht gegeven. Er worden op diverse locaties in het land wervingsbijeenkomsten georganiseerd. Ben je geïnteresseerd in deelname? Solliciteer dan snel! Er zijn vacatures in Rotterdam, Utrecht, Amersfoort, Roosendaal en Alkmaar. Voorafgaand aan deelname aan de wervingsbijeenkomst vraagt Prorail jou eerst een online-test te maken thuis. Als de uitslag van de test positief is, ontvang je een uitnodiging. Kijk voor meer informatie op: www.treinverkeersleider.nl