Treinverkeer blijft voorlopig nog ernstig ontregeld UPDATE: NS

Advertentie

Doordat grote delen van Amsterdam en Zaandam vanmorgen lange tijd zonder stroom hebben gezeten, blijft het treinverkeer blijft volgens de NS nog de hele dag ernstig ontregeld door deze storing. Dit heeft gevolgen voor het treinverkeer in het hele land. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog van de NS en raadplaag de NS App., aldus de NS. Ook Treinennieuws.nl kan je misschien helpen. Grote chaos op het spoor, waar de NS niets aan kan doen. De sporen van het Centraal Station in Amsterdam staan vol treinen die niet kunnen vertrekken. De treinen en NS mensen moeten eerst op de juiste plaatsen zijn eer er weer gereden kan worden volgens Erik Kroeze, woordvoerder van de NS. Duizenden reizigers zijn gestrand. Ze zitten op trappen en bankjes te wachten, twitterde NOS-verslaggever Jeroen de Jager aan het eind van de ochtend vanaf Amsterdam CS. De chaos zal langzaam afnemen, maar gaat zeker de gehele dag merkbaar blijven.

NS:

Als gevolg van een stroomstoring bij netbeheerder Liander in de regio Amsterdam, rijden er zeer beperkt treinen van en naar Amsterdam en omgeving. De nasleep van de stroomstoring heeft gedurende de rest van de dag ook gevolgen voor het treinverkeer in de rest van het land.

Door de stroomstoring zijn de IT-systemen die het treinverkeer en de personeelsinzet aansturen, ontregeld. Het kost veel tijd om de treindienst weer volgens dienstregeling te rijden omdat we zowel treinen als machinisten en conducteurs weer op de juiste plek moeten krijgen. Het is op dit moment nog onbekend hoe lang deze gevolgen merkbaar zijn en hoe groot de impact is voor het treinverkeer in Nederland.

NS adviseert treinreizigers richting Amsterdam, Utrecht, Schiphol of Lelystad de reis uit te stellen. Naast de stroomstoring is er hinder door andere verstoringen zoals de ontruiming van Utrecht Centraal door een bommelding. Voor de actuele situatie adviseren we u ns.nl te raadplegen.