Treintje rijden

Advertentie

wereldhavendagen ShunterRondrit Havenspoorlijn en excursie bij Shunter tijdens Wereldhavendagen.  In Rotterdam kunnen bezoekers tijdens de Wereldhavendagen naast de bekende rondrit over de Havenspoorlijn nu voor het eerst ook aan een excursie deelnemen naar de werkplaats van onderhoudsbedrijf Shunter. De wereldhavendagen zijn van 4 tot en met 6 september. De excursie wordt georganiseerd door voorlichtingsbureau Rail Cargo information Netherlands in samen werking met Shunter, Havenbedrijf Rotterdam en de NVBS (Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor en tramwegwezen).

Bij Shunter zijn diverse locomotieven en wagons te zien. Deelnemers krijgen uitleg over de historie en het belang van het spoorgoederenvervoer voor de Rotterdamse haven. Daarna krijgen zij een rondleiding in de werkplaats en kunnen ze meerijden met een locomotief.

Volgens Pieter-Dirk Roeleveld van voorlichtingsbureau Rail Cargo is de excursie niet alleen volwassenen met kinderen, maar vooral ook jongeren interessant. “Het is ons doel toekomstige logistici en technici te interesseren voor een carrière in de spoorgoederensector. Om die reden is er ook een informatiemarkt waar diverse spoorbedrijven en opleidingen zich presenteren.”

De excursies naar de locatie van Shunter vinden plaats op zaterdag 5 en zondag 6 september. Op beide dagen vertrekt om 08.30 uur, 10.30 uur, 12.30 uur en 14.30 uur een pendelbus vanaf Katendrecht. In totaal neemt de excursie circa twee uur in beslag, waarna bezoekers worden teruggebracht naar Katendrecht. Deelnemers aan de excursie kunnen zich vanaf 24 augustus inschrijven via bij de Stichting Wereldhavendagen