Treinrondreizen Oostenrijk

Advertentie

“Oostenrijkse Schienenschmankerl” ( Schmankerl is in het Oostenrijks een lekkernij, dus een treinen lekkernij,) zegt de Treinreiswinkel waar je deze geweldige trip (vakantie) kan boeken. Niet alleen Zwitserland heeft mooi treinritten, ook het buurland Oostenrijk heeft prachtige Alpenritten. Neem bijvoorbeeld de achtdaagse treinrondreis in comfortabele Oostenrijkse treinen van de ÖBB over de mooiste Alpentrajecten in Oostenrijk. Natuurlijk kan je in Oostenrijk cultuur op snuiven in o.a. Wenen, Salzburg, Graz en Innsbruck. Vanaf € 959,– 1e klas / pers of als je dat te duur vindt € 789,- 2e klas / pers.

De Alpentrajecten in Oostenrijk zijn hoofdreisroutes, geen smalspoor zoals in Zwitserland en gaan ook niet zo hoog de bergen in als in Zwitserland. In de 1e klas bereist u de mooiste trajecten in een panoramarijtuig. Mooie steden met veel bezienswaardigheden, waar beroemde musici geboren zijn.
Deze Oostenrijkse Schienenschmankerl werd gewaardeerd met een 8,2 en 63 reizigers beoordeelde treinbelevenis met “zeer goed”.

Dag tot dag tussen de rails.

Dag 1 Per ICE reist u vanuit Nederland (Amsterdam- Utrecht of Arnhem) via Ulm naar Lindau aan de Bodensee (of direct naar Bregenz). De Mogelijkheid bestaat ook om per boot over de Bodensee naar Bregenz te varen. Verblijf in hotel Messmer**** in Bregenz Hafen (tijdens de Festspiele overnachting in Lindau of Friedrichshafen).
Dag 2 In de ochtend met EuroCity “Transalpin” over de prachtige Arlbergroute (1e klas in panoramarijtuig), naar Innsbruck. Verblijf in hotel Goldene Krone***.
Dag 3 ’s Ochtends gelegenheid om Innsbruck te verkennen, ’s middags met de “Transalpin” verder naar Graz (1e klas in panoramarijtuig). U reist over de Giselabahn en door het Ennstal. Verblijf in Hotel Daniël***.
Dag 4 In de ochtend tijd voor een stadsbezoek in Graz, in de middag over de Semmeringpas naar Wenen. Verblijf in hotel Daniël***, vlakbij het nieuwe Hauptbahnhof.
Dag 5 Wenen, bezoek aan bijvoorbeeld Schönbrunn, de Hofburg en de Stephansdom. Ook het nieuwe station van Wenen is de moeite waard om wat langer te bekijken.
Dag 6 Per trein door de Wachau langs de Donau naar Krems. Met deze treinreis wordt u ook even in de boot meegenomen om met de Brandner Schiffahrt door het mooiste gedeelte van het Donaudal langs het klooster Dürnstein naar Melk te varen. Dan weer verder per trein naar Salzburg. Overnachting in Hotel Guter Hirte*** in de omgeving van het treinstation (boot van 1 mei t/m 2 oktober 2016, buiten deze periode per directe trein van Wenen naar Salzburg).
Dag 7 Vrije dag in Salzburg. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het Mozarthaus, vesting Hohensalzburg, Mirabellgarten of Slot Hellbrunn.
Dag 8 Terugreis via Frankfurt of Mannheim naar Nederland.
Toeslag/Kortingen, vertrekdata en het belangrijkste boeken.

Bron: Treinreiswinkel – Foto’s treinreiswinkel en Oostenrijks toerisme