Treinongeluk Rhätische Bahn in Zwitserland (Update)

Advertentie

In Zwitserland is op een bergtraject van de Rhätische Bahn (Die Kleine Rote) tussen Sankt Moritz en Chur een zwaar treinongeluk gebeurd. Omstreeks het middaguur is een trein ontspoord op een bergtraject de Albula-spoorlijn, tussen Tiefencastel en Solis in het kanton Graubünden, in het zuidoosten van Zwitserland en werd vermoedelijk veroorzaakt door een aardverschuiving. Het heeft de afgelopen dagen aanhoudelijk geregend.
Eén wagon is de afgrond ingestort, een andere wagon bengelt over de afgrond. De politie meldt dat alle passagiers in veiligheid zijn gebracht. Als bij wonder vielen er geen doden, wel raakten twee mensen lichtgewond en vijf mensen zwaargewond.
Volgens de politie bevonden zich 200 reizigers in de trein. Minstens drie wagons zijn ontspoord. Op beelden is te zien hoe tientallen mensen uit de trein zijn geraakt en wegstappen. Een getuige vertelde aan de Zwitserse krant “20 Minuten” hoe hij en medepassagiers zich in een wagon naar achteren moesten verplaatsten, opdat de wagon niet zou bewegen en in het ravijn zou storten.
De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Vier helikopters zijn uitgestuurd naar de plaats van de ramp. Maar de reddingswerkers hadden het moeilijk om de ontspoorde trein te bereiken. Ook duikers zijn opgetrommeld voor het geval dat wagons dieper vallen in het ravijn. Onderaan de bergkloof bevindt zich immers een kunstmatig meer.
In 2010 deed zich een zelfde soort ongeval voor met een trein van Rhätische Bahn. Hierbij viel destijds één dode en raakten 42 personen gewond. Bron: Diverse kranten en sites.