Treinongeluk Stavoren

Advertentie

In het Friese Stavoren is gisteravond, bij een treinongeluk, een onderhoudstrein met vier a vijf wagon door een winkel een plein opgereden. De politie maakte bekend dat twee mensen uit de cabine gewond zijn geraakt.
Zondagavond om even na half twaalf ramde de trein door de stootblokken en sloeg een gat van 30 meter in een watersportwinkel (zie google streetview) waarna de trein 100 meter verder tot stilstand kwam op een plein.
Er zaten 4 mensen op de trein en de politie spreekt van een wonder dat er niet meer gewonden zijn gevallen. De spoorwegpolitie zet een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

UPDATE: Vandaag bekijkt de Onderzoeksraad voor Veiligheid de plaats van het ongeluk in Stavoren aldus een woordvoerder van ProRail. Op dit moment wordt de machinist verhoord door de politie.

UPDATE 2: Opruimwerkzaamheden verlopen voorspoedig.

Foto: Twitpic Berber07

Meer foto’s + reacties via forum.

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.