Treinongeluk in Spanje – (update)

Advertentie

Treinongeluk SpanjeSpanje – woensdag 24 jul 2013 In Het Noordwesten van Spanje bij Santiago de Compostela is een trein van de Spaanse treinmaatschappij Renfe ontspoord. Volgens Spaanse media en twitteraars, zijn er zeker tien doden (volgens de laatste berichten opgelopen tot 35) gevallen, maar we hebben dit is nog niet bevestigd gekregen. Ooggetuigen spreken van 50 gewonden. De trein was onderweg van Madrid naar Ferrol en is vlak bij het station van de stad uit de rails gelopen. Er zouden circa 240 mensen aan boord zijn geweest. Buurtbewoners in de nabijheid van de spoorlijn, hoorden rond 20.45 uur een explosie. Er zouden 13 wagons ontspoord zijn. Op foto’s op websites van kranten is te zien dat een deel van de trein ook  in brand staat.

Bij diverse nieuwssites is een video te zien van een beveiligheidscamera. Een tweede video van de berging is hier te zien.

Update 25/7 6:00 uur: Inmiddels is bekend gemaakt dat er al minstens 60 doden zijn geborgen en dat er 131 mensen gewond zijn geraakt.

Update 25/7 15:30 uur: Inmiddels zijn er 78 doden geteld en 178 gewonden. En aantal gewonden is er ernstig aan toen en minimaal 5 liggen in coma. Ook is er bekend geworden dat de machinist ongeveer 190 km/u reed over een stuk waar 80 km/u is toegestaan. De machinist ligt in het ziekenhuis en wordt bewaakt door politie.