Treinongeluk Halle (BE) 18 doden

Advertentie

Foto: Twitpic cdrik

Bij een treinbotsing in het Belgische Buizingen bij Halle zijn vanmorgen 18 doden en 162 gewonden gevallen waarvan 11 zwaar gewonden. Onder de doden zijn mogelijk 2 passagiers met de Franse nationaliteit, er zijn geen Nederlanders betrokken bij het ongeluk. Onder de doden bevindt zich ook 1 van de machinisten. Bij de treinbotsing zou het gaan om de trein tussen Quiévrain en Luik en de trein tussen Leuven en Gravenbakel waarvan 1 van de twee treinen een rood sein heeft genegeerd. Ter plaatse is inmiddels een crisiscentrum ingericht en voorlopig is er geen treinverkeer mogelijk tussen Brussel en Halle.

Oorzaak

Over de oorzaak valt tot op heden nog weinig te vertellen. Zeer waarschijnlijk heeft 1 van de twee treinen een rood sein genegeerd volgens de gouverneur van Vlaams-Brabant.

Doden

Bij het treinongeluk zijn tot nu toe 18 doden gevallen. Eerder op de dag werd er nog flink gespeculeerd over de aantallen. De gouverneur van Vlaams-Brabant zei in de eerste instantie dat het om 10 doden ging waar de Belgische Spoorwegen nog via de BRT lieten weten dat het om 25 doden ging.

Sporthal

Verschillende gewonden worden direct, vanwege de kou, in dekens en folie gewikkeld. Licht gewonden worden naar een sporthal in Buizingen gebracht. Andere passagiers worden door her Rode Kruis opgevangen in een sporthal in Halle.

Vanwege het treinongeval rijden er geen Thalystreinen tussen Amsterdam en Parijs meldde een woordvoerder van de NS

Beelden over het treinongeluk in Halle, België:

Locatie van het ongeluk in GoogleMaps

NOS journaalbeelden o.a. vanuit de lucht kunnen hier bekeken worden,

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.