Treinen in de sneeuw

Advertentie

Wij op de redactie van Treinennieuws.nl zij vereerd, dat treinreizigers aan ons denken, als men zich in deze sneeuwtijd tussen de rails bevinden. Vorige week werden wij verrast met foto’s uit het Duitse Beieren. Nu terwijl de medewerkers van het Zwitserse verkeersbureau op de vakantiebeurs in Utrecht,( deze sloot om 18 uur, er waren toen 126.279 bezoekers geteld) ons zonnige plaatsjes lieten zien, laten wij u ijskoude reiservaringen zien uit Zwitserland, het treinland bij uitstek. leest en kijk hier verder

De foto’s van de Matterhorn Gotthard Bahn (MGB) (rood/wit) wordt vast en zeker herkend ondanks de bergen sneeuw.
De rode trein met gele strepen, bovenaan dit artikel, brengt de treinlustige, in deze barre tijd, naar het hoogste bergstation van Europa de Jungfrau Joch. Jungfraubahnen verzorgd vele trajecten in de buurt van deze reusachtige berg. Zo ook deze blauw/gele treinen van de Berner Oberland Bahn van Interlaken naar Grinderwald en Lauterbrunnen.
De foto’s zijn veelal gemaakt afgelopen donderdag, toen vele wegen afgesloten waren door de hevige sneeuwval en lawines. Maar Zwitserland zou geen Zwitserland zijn als daar de treinen niet “gewoon” blijven rijden. Al rijst bij ons wel de vraag, bij het zien van deze foto zonder trein die in Andermatt gemaakt is, hoe doen ze dat?

Copyright foto’s: Hildebrand van Kuyeren – Treinreiziger.nl