Treinen en trams vervelen nooit

Advertentie

Trams vervelen nooit
De een houdt van treinen, de andere van trams. Een ding hebben zij gemeen, zij rijden beide op rails. In deze tijd dat treinen lichter worden uitgevoerd, de zogenaamde Lightrails treinen en trams daarin tegen zwaarder en comfortabele worden, kunnen we het over een ding eens zijn, trams en treinen groeien langzaam maar zeker naar elkaar toe. De belangrijkste trein fabrikanten maken ook trams. Bombardier is daar een goed voorbeeld van. Auteur Herman van ’t Hogerhuis fotografeert zijn hele leven al trams. In het boek Trams vervelen nooit, laat hij een selectie van ruim 400 van zijn eigen foto’s zien. Als 15-jarige, voorzien van een camera, verkende hij het openbaar vervoer al. Vooral de rails hadden een magnetische aantrekking op hem. Ingedeeld in de verschillende ontwikkelingsfases in het tramwezen geeft dit fotoboek een prachtig overzicht van vijftig jaar (1936-1980) tramgeschiedenis.

 

Omvang: 144 pagina’s
uitvoering gebonden
Formaat:21 x 29,7 cm
Verkoopprijs: 27,90
ISBN: 978 906013 307 1

 

 

 

Spoor editie 21
Spoor en tram is volwassen geworden. Met ingang van editie 21 krijgt de serie Spoor & Tram een andere naam: Spoor. Niet alleen de titel is anders, ook de opzet is iets gewijzigd. Er is meer ruimte gecreëerd door de teksten in te korten en meer details in de fotobijschriften te verwerken. Daarnaast heeft ook hier de tram een andere positie in het boek gekregen. Met de steeds verdergaande integratie van trein en tram in de vorm van lightrail is er gekozen om trein en tram niet meer apart te behandelen en daarom ook niet meer apart te benoemen in de titel. SPOOR 21 geeft ook dit jaar weer woord en beeld een uitgebreid overzicht van de spoor- en tramwegen in Nederland, met niet alleen veel aandacht voor het rollend materieel, maar ook voor exploitatie en infrastructuur. Hedendaagse ontwikkelingen in het reizigers- en goederenvervoer worden nader belicht, terwijl ook het verleden niet wordt vergeten.
In deze nieuwe opzet is het boek ingedeeld in de volgende hoofdstukken
Reizigersvervoer – Goederenvervoer – Afvoer, sloop en verkoop -Railmusea -Infrastructuur.

Met de speciale aandacht voor: – opening hsl-zuid – Alstom Lokomotiven Service GmbH – V100’en in Nederland – IJzeren Rijn weer in Gebruik?- 2412 terug in Nederland – GVB-trams met trein naar Bosnie – Vertrek tram uit Houten – Hanzelijn in aanbouw – Noord-zuidlijn Amsterdam: een update – RijnGouwelijn gaat door – Groningen opnieuw tramstad?, is dit een boek om bij te blijven, van jaar tot jaar en wat niet in uw boekenkast mag ontbreken.

 

Omvang 144 pagina’s
Formaat 21 x 29 cm
Prijs 29,90
Uitvoering: gebonden, geheel in kleur
ISBN:978 906013 320 0

Hier kunt u de boeken bestellen