Treinen een complete geschiedenis

Advertentie

Kerstcadeau voor u of uw kinderen
Ik ben bijna mijn hele leven een treinen fan. In de begin jaren vijftig had Nederland zo’n slordige 450 speelgoedwinkels die allemaal treinen verkochten. Of het nu Thomas-, duplo- of lego treinen zijn ze waren niet aan te slepen net als alle boeken. In de Kersttijd reden in heel veel etalages een trein rond. Van dit grote aantal winkels zijn er jammer genoeg een vijftig over. Des te groter was zijn verbazing over dit prachtig boek.
Dit boek is voor zowel modelbouwers als verzamelaars een must om te hebben. Maar liefst honderdzestien pagina’s tellend boek, is eigenlijk twee boeken in één. Zodra je het boek open klapt, wordt alles duidelijk. Een stippel/scheurlijn net iets boven het midden zorgt ervoor dat de pagina’s gemakkelijk de splitsen zijn. Zo kan het onderste gedeelte omgebouwd worden tot treinen en blijft het bovenste gedeelte intakt als boek met informatie. Uiteindelijk neem je een scherp mes en snijd je de kaft ook af tot er een boekje over blijft en het onderste gedeelte allemaal model treinen zijn.
treinen een complete geschiedenisIn het boek staan treinen uit diverse landen. Amerika, Europa, Japan, Groot Britain. Het geheel is in historische context geplaatst zodat u alles gemakkelijk terug kunt vinden. En zoals gezegd staat er op bijna elke pagina een prachtig geïllustreerde en uitneembaar model voor elke trein. Deze kunt u geheel zelf in elkaar zetten. Zo bouwt u werkelijk een prachtige collectie aan treinen.
Een ware aanwinst voor de treinenverzameling. Dit zou ook een idee kunnen zijn voor stations.
Comleet handboek treinen.
Auteur Philip Steel
ISBN 9789002255762
Prijs € 19.99

Te bestellen bij BOL.com

 

Een historische treinreis met tekeningen voor de kleinste
Het grote treinenboek brengt je overal waar treingeschiedenis werd geschreven! Het is een onvergetelijke tocht door tijd en ruimte. Haast je, stap in, de trein wacht niet! Kies een plaatsje en laat je meevoeren op een fantastische reis door de tijd. Kom alles te weten over treinen door de jaren heen: van de eerste stoomtrein tot de TGV, van een goederentrein tot een slaaptrein.
Groot kijkboek speciaal voor de kleinste onder ons, wordt de geschiedenis wordt gepresenteerd van treinen en spoorwegen. De eerste spoorlijn werd aangelegd in 1825 in Engeland; de trein die de wagons trok, maar ook passagiers vervoerde, was sterk voor de begrippen van toen, maar haalde nog geen 40 km per uur. Nu, bijna tweehonderd jaar later, kunnen mensen gebruikmaken van hogesnelheidstreinen, die passagiers vervoeren met een snelheid van over de 300 km per uur. Opvallend zijn de prachtige gedetailleerde kleurenillustraties over dubbele pagina’s in een gemengde techniek van o.a. pen en verf. Er wordt een verhaal verteld voor jong en oud: kijken en lezen, ontdekken en weten, maar ook ‘zoeken & speuren’ gaan hand in hand. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Grote treinenboekAuteur: Mattias De Leeuw
Uitgever: Lannoo
Bindwijze: Hardcover
Taal Nederlands
Omvang 48 pagina’s
Prijs € 16,99
ISBN10 9401420629
ISBN13 9789401420624

Te bestellen bij BOL.com