Treinen die komen en gaan als Kerstcadeau

Advertentie

Treinen die komen en gaanWBOOKS is een uitgever van geïllustreerde boeken op het gebied van geschiedenis en kunst. De wortels van de uitgeverij gaan terug tot 1836. De boeken verschijnen veelal in samenwerking met grote musea, archieven en andere partners. WBOOKS is tevens uitgever van Museumtijdschrift, het grootste kunsttijdschrift van Nederland en het digitale platform museumtijdschrift.nl. Vandaar dat: Treinen die komen en gaan, een nostalgische rit terug naar de tijd is van de in Nederland gefabriceerde trein. Een fantastisch boek om cadeau te geven of te krijgen met de feestdagen in zicht.
Er is een tijd geweest, tot 1971 om precies te zijn, dat het overgrote deel van de reizigerstreinen van de Nederlandse Spoorwegen bestond uit materiaal van eigen bodem. Denk daarbij aan Werkspoor. Treinen die komen en gaan, het nieuwste treinenboek van uitgeverij WBOOKS, neemt je mee naar die tijd. Naar de Blokkendoos, de Blauwe Engelen en de Hondenkop, de trein die begin volgend jaar zijn laatste rit gaat maken naar Het Spoorwegmuseum in Utrecht.. Naar het nostalgische kedeng-kedeng. Naar een tijd vóór het voegloos spoor, vóór het einde van fabrikanten als Werkspoor in Utrecht, Allan in Rotterdam en Beijnes in Haarlem (waarvan in dit boek bijzondere fabrieksfoto’s zijn opgenomen) – het staat allemaal in Treinen die komen en gaan: Het stalen NS-reizigersmaterieel van Nederlandse bodem.
Treinen die komen en gaan vertelt het verhaal van een Nederlands ambacht, van de ingebruikname tot aan de sloop bij de firma Koek in Mijdrecht. Daarbij maken de zeldzame foto’s van onder andere Carel van Gestel en L.J.P Albers, voorzien van informatieve en verhelderende bijschriften, dit boek tot een rit die u niet mag missen.
Over de auteur

Carel van Gestel (Zeist, 1946) is een van de spoorwegfotografen van Nederland. Sinds zijn jeugd is hij geboeid door het reilen en zeilen van het spoor. Bijzonder aan zijn foto’s is dat hij niet alleen oog heeft voor het rollend materieel, maar ook voor de veranderende omgeving. Na Er kan nog een trein komen, is Treinen die komen en gaan het tweede boek dat hij voor de uitgever WBOOKS heeft verzorgd. Natuurlijk is het weer te bestellen bij Bol.com maar ook bij WBooks en de Boekhandel.

Treinen die komen en gaan
Auteur:     Carel van Gestel
Prijs:         € 29,95
Omvang:  168 pag.
Formaat: 21×28 cm
Gebonden en Hardcover
ISBN: 978 94 625 8109 8