De grote klap bleef uit – Geen grote problemen OV na versoepeling maatregelen

Advertentie

In de treinen die in Den Haag CS aankwamen, bleef de grote klap uit

Het was duidelijk drukker dan de afgelopen periode, maar de grote klap van massale reizigersstromen bleef uit op 1 en 2 juni. Zowel bij metro, tram en bus op de eerste, als in de trein en de rest van het openbaar vervoer op de tweede dag van ‘D-day’, bleef het rustig. Zelf tijdens het spitsuur. Dat was ook het oordeel van conducteurs en toezichthouders, wie de redactie van Treinennieuws naar hun ervaringen vroeg.

Mondkapje OV verplicht

Die worden ondersteund door de snelle foto-impressie die de redactie op 1 en 2 juni rond het middaguur samenstelde in Den Haag en omstreken. Zondag 31 mei waren de trams die Den Haag Centraal passeerden, op weg naar Scheveningen nog goed bezet, maar de volgende dag was het al minder. Om van dinsdag 2 juni – ‘Het is weer een werkdag’, aldus een controleur van de HTM – maar niet te spreken. Twee andere lijnen naar het strand vertoonden hetzelfde beeld. Ook de metro van Rotterdam Slinge naar Den Haag CS puilde zeker niet uit.
Naar Zandvoort was het dagenlang heel druk, zoals de media al meldden. Maar de treinen, die vanaf vandaag 2 juni weer volgens de bestaande dienstregeling rijden op de andere lijnen, zijn gewoon redelijk bezet. Hoewel er toch ook nog talrijke groen bestickerde zitplaatsen vrij bleven. Het publiek draagt in de trein – volgens voorschrift – de mondkapjes, maar op de perron bestaat die verplichting niet. Daar is het beeld dan ook afwisselend. Met spanning wachten de openbaar-vervoersondernemingen nu de komende weken af.

Foto’s: Hans van Lith

Het station Den Haag Laan van Nieuw vertoonde het normale beeld van alle dag
De metro van Rotterdam Slinge naar Den Haag Centraal puilde niet uit van de reizigers