(trein) Projecten open tijdens Dag van de Bouw

Advertentie

Het duurt nog even,  maar op zaterdag 1 juni 2013 vindt de achtste Dag van de Bouw plaats. Ook dit jaar stelt Strukton enkele van zijn mooiste en meest ingewikkelde projecten open voor het publiek. Op deze dag is het mogelijk om een kijkje achter de hekken van een bouwlocatie te nemen. Ook is er te zien tot welke hoogstandjes de deelnemende bedrijven in staat zijn. Het thema is ‘Het
Nieuwe Bouwen’ en wordt ondersteund door de volgende projecten van Strukton: Metrostation CS, A2 Maastricht, Verbreding A15, De Hallen en Spoorzone Delft. Hieronder de belangrijkste onderdelen voor treinliefhebbers zijn.

Aanleg Metrostation CS – Amsterdam

Projectmedewerkers van de Combinatie Strukton / Van Oord zetten zich in om de kruising van de nieuwe metrolijn met het drukke Amsterdamse Centraal te realiseren. Onder het Voorplein van het station wordt een diep gelegen metrostation gebouwd. Daarom is eerst met behulp van diepwanden een bouwkuip gemaakt. Hierop is de dakconstructie aangebracht. De bouwwerkzaamheden vinden verder plaats onder dit dak. Hierdoor is de hinder voor de reizigers beperkt.

Spoorzone Delft – Delft

Op drie locaties kan het publiek de vorderingen van de spoortunnel van dichtbij zien. Bij informatiecentrum Delft Bouwt aan de Barbarasteeg kunnen volwassenen en kinderen terecht voor verschillende activiteiten. Ook vertrekt er vanaf Delft Bouwt regelmatig een treintje voor een rondleiding langs de bouwput, met uitleg aan boord. Bij het meest
zuidelijke deel van de tunnel, ter hoogte van de Engelsestraat/De Groene Haven, kunnen bezoekers het bouwterrein op en de tunnel in. Ook in het stationsgebied mogen bezoekers de vorderingen van dichtbij bekijken.

Herbestemming Tramremise De Hallen – Amsterdam

De vroegere tramremise aan het Bellamyplein krijgt een nieuw leven. Na zestien jaar leegstand is De Nijs-Strukton in januari 2013 aangevangen met de uitvoering van de bouw van een ondergrondse garage van 500 m2. De hallen worden verbouwd tot een bioscoop, horecagelegenheid, tv-studio’s, hotel en ambachtenhal. De Nijs-Strukton opent de bouwhekken en nodigt iedereen van harte uit om een kijkje te nemen achter de schermen bij het project De Hallen te Amsterdam.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland en haar leden. Bouwend Nederland is de grootste werkgeversorganisatie in de bouw en infra en behartigt de belangen van de 4.500 aangesloten kleine, middelgrote en grote bouw- en infra-ondernemingen. Vorig jaar bezochten ruim 115.000 mensen de projecten.

Openingstijden

De projecten zijn open van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom. Omwonenden, potentiële kopers, jongeren die geïnteresseerd zijn in een bouwopleiding of er al mee bezig zijn, passanten, relaties van bedrijven die meedoen aan de dag en gezinnen van medewerkers.

Meer informatie over de Dag van de Bouw: http://www.dagvandebouw.nl/. tekening Amsterdam: Wiel Arets Architecten – Grafiek delft: hans van Kralingen