Met de trein naar Londen? Eurostar herstart verbinding tussen Nederland en Londen

Advertentie

Eurostar zal vanaf donderdag 9 juli zijn populaire treinverbinding tussen Nederland en Londen heropstarten. Speciaal voor passagiers uit het VK is er een vroege verbinding die start met één trein per dag. De trein vertrekt vanuit London St Pancras om 11:04 uur met aankomst in Amsterdam Centraal om 16:11 uur. Tarieven zijn beschikbaar vanaf slechts 45 euro voor een enkele reis. Maar Eurostar lanceert flexibele tickets.

Wil je met de trein naar Londen? Boek dan eenvoudig je tickets via NS International!

Kosteloos omboeken tot 14 dagen voor vertrek

Eurostar, de hogesnelheidstrein voor passagiersvervoer tussen het VK en het vasteland van Europa, biedt reizigers meer flexibiliteit bij het boeken. Alle tickets kunnen nu kosteloos worden omgeboekt tot 14 dagen voor vertrek. De nieuwe flexibele tickets starten vanaf 44 euro voor een enkele reis. Deze flexibiliteit is van toepassing op alle boekingen gemaakt tussen 1 juli en 31 december 2020. Heb je al een boeking en wil je de reisplannen wijzigen? Dan is deze flexibiliteit ook nog mogelijk.

Londen Tips

Enkele tips voor wie eens iets anders zoekt dan het Londense stadscentrum.

Highgate

Is makkelijk te bereiken vanuit centraal Londen en is absoluut een bezoek waard dankzij het rijke historische en culturele aanbod. Liefhebbers van cultuur, architectuur en theater halen hier hun hartje op. Voor een culinaire break kan je terecht in de talrijke gastropubs.

Hampstead Heath

is een prachtige groene ruimte met de hoogste uitkijkpunten over Londen. Neem de beste uitzichten van de stad in je op terwijl je tot rust komt in de natuur.

Greenwich

Dit punt is erg bekend om de Meridiaan, maar dat is zeker niet het enige dat Greenwich te bieden heeft. Neem vanuit centraal Londen het openbaar vervoer of vaar met de boot en 20 minuten later geniet je in Greenwich van tal van leuke musea, marktjes, winkels, wandel- en fietsroutes. Ook met kinderen is een daguitstap naar Greenwich zeker aan te raden.

Notting Hill

Deze wijk is geliefd bij zowel locals als bezoekers van de stad. Je kan hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen zonder je te vervelen. Tijdens een wandeling merk je onmiddellijk de unieke sfeer in de wijk met de kleurrijke huizen. Vergeet zeker niet de originele winkels, gezellige restaurants en tal van markten een bezoekje te brengen.

Voor de reis van Nederland naar Londen blijft voorlopig een overstap in Brussel van toepassing, waar paspoort- en veiligheidscontroles worden uitgevoerd.

Kerstmis in Londen

Voor reizigers die graag verder vooruit plannen zijn vanaf 2 juli tickets te koop voor treinreizen tijdens de kerstperiode. Vanaf slechts 44 euro per enkele reis, is boeken nu mogelijk voor reizen tot 31 januari. Een perfect plan voor iedereen die nu alvast een feestelijke kersttrip wil plannen naar het Feestelijke Londen.

Coronamaatregelen

Om reizigers een comfortabele en veilige ervaring te bieden heeft Eurostar extra hygiënemaatregelen in de trein en op de stations geïntroduceerd. Een nieuwe zitplaatsverdeling zorgt ervoor dat reizigers op een veilige afstand van elkaar zitten, met inachtneming van de richtlijnen voor social distancing. Treinen worden voor elke reis grondig gereinigd en er zijn schoonmaakteams in de trein aanwezig om voorwerpen die vaak worden aangeraakt intensief te reinigen en ontsmetten. Alle reizigers moeten een mondkapje dragen zowel in de trein als in het station, in overeenstemming met de overheidsvoorschriften.

Voor wijzigingen in boekingen tussen 13 dagen voor vertrek en de dag van vertrek wordt kosten in rekening gebracht. Een wijziging kost in Standard Class 40 euro. Wijziging in Standard Premier kosten 50 euro en voor kinderen wordt 20 euro in rekening gebracht. Dit is van toepassing op alle openbare tarieven die beschikbaar zijn op Eurostar.com

Over Eurostar

Eurostar is de hst-operator die Brussel, Rijsel, Calais, Parijs en Disneyland® Parijs rechtstreeks verbindt met London St Pancras International. Daarnaast rijden er ook treinen van Londen rechtstreeks naar Nederland met stops in Rotterdam en Amsterdam, naar het zuiden van Frankrijk met stops in Lyon, Avignon en Marseille, en naar de Franse Alpen, de Zwitserse Alpen en Genève. Eurostar en Getlink (ex-Eurotunnel) zijn volledig gescheiden bedrijven met twee afzonderlijke managementteams. Eurostar is de grootste klant van Getlink.

Bron: Eurostar – Foto’s: Eurostar en Treinennieuws