Trein Foto Groep

Advertentie

Als samensteller van deze site, lees ik natuurlijk elk moment Facebook en twitter of er iets gebeurt is in de spoorwereld, dat in onze formule past. Op onze tipgevers (zoals Miranda, Wouter, Bianca photografie en René), (ik noem er maar vier, maar de anderen zijn niet minder gewaardeerd) vertrouwen wij blindelings. ’s Morgens is het een feestje om de site Trein Foto Groep te bekijken. Al ben ik een jaar of vijfentwintig geleden pas in de treinenwereld gerold, mijn eerste grote treinrit maakte ik al toen ik veertien jaar oud/jong was. Eerst met de sneltrein naar Keulen en vervolgens met een boemeltje en DB Railbus naar mijn eindebestemming Attendorn. Trein Foto Groep van Wesley Pieters is iedere morgen een feest van mooie treinfoto’s.

Wesley Pieters aan het woord

Wesley Pieters mailde op ons verzoek het volgende: Het spoor is mij vanaf kleins af aan al bekend. Mijn overgrootvader Rinus Scherpenisse werkte bij de Staatsspoorwegen en later de Nederlandse Spoorwegen eerst als baanwerker maar later ook als ploegbaas en brugwachter op de Rotterdamse Hef. Mijn opa Joop Pieterse was trambestuurder bij de RET.
Toen ik klein was zat ik al vaak bij mijn vader op zolder op een oude treinbank te kijken naar zijn modeltreinen. Regelmatig was ik met mijn ouders op bezoek bij familie in het Belgische Limburg, en daarom gingen we vaak met de trein, vanaf Rotterdam met de Beneluxtrein naar Antwerpen en vanaf daar verder met oude Belgische treinen.
Op mijn 15e kocht ik mijn eigen eerste roco modeltrein en begon de verzameling te groeien. Ik ben toen lid geworden van een modelspoorclub waardoor ik ook meer naar de gewone treinen ging kijken omdat we vaak met een groepje leden weg gingen.
In het begin maakt ik vaak foto’s van treinen zonder rekening te houden met de zon en dat soort dingen. Dit is de laatste jaren steeds meer gaan groeien.
Inmiddels heb ik een eigen website waar ik al mijn foto’s plaats van treinen en trams op plaats
Behalve de website is er ook een Facebookgroep met inmiddels meer dan 500 leden.

In deze groep mag iedereen zijn foto’s plaatsen die trein gerelateerd zijn. Regelmatig plaats ik zelf foto’s maar ook anderen doen dit. Facebook