Treinongeluk in België

Advertentie

Donderdag 26 april rond 19.10 uur is ter hoogte van het perron in het station van Izegem een lege trein ingereden op een reizigerstrein. Daarbij zijn in totaal 51 personen naar ziekenhuizen in Zuid-West-Vlaanderen afgevoerd. Drie personen, onder wie een machinist, raakten zwaargewond, maar hun verwondingen zijn niet levensbedreigend. De 48 anderen zijn ofwel lichtgewond ofwel in shock. Ook de treinbestuurder van het lege treinstel is in shock, zegt infrastructuurbeheerder Infrabel. Ten gevolge van de botsing zal pas op zijn vroegst zondag over één spoor gereden kunnen worden tussen Izegem en Roeselare. Tot zolang zet de NMBS bussen en pendeltreinen in.

Kop-staartaanrijding
Een trein die van Oostende naar Kortrijk reed, had net het station in Izegem verlaten toen hij werd aangereden door een volledig lege trein, die tussen Brugge en Kortrijk reed. Het ging om een kop-staartaanrijding, aldus Infrabel-woordvoerder.
Twee wagons en een locomotief raakten zwaar beschadigd. Over de oorzaak van het ongeval is nog geen duidelijkheid. De spoorwegpolitie voert samen met het parket van Kortrijk het onderzoek. Bron: HLN