Traxx voor Regiojet

Advertentie

Afgelopen weekend arriveerden de eerste twee ultramoderne multisysteemlocomotieven Bombardier TRAXX voor RegioJet in Tsjechië. De fabrikant voltooide de assemblage en tests in de fabriek in Kassel in Duitsland en na hun aankomst in Tsjechië worden deze locomotieven getest op het Velim-spoorwegcircuit (midden Bohemen) om vanaf mei 2018 volledig operationeel te zijn.
Vanochtend in aanwezigheid van Bombardier en RegioJet begon het testen op het Velim-circuit . Bombardier TRAXX MS2-locomotieven die een snelheid kunnen behalen van 160 km per uur, kregen recent alle goedkeuringen op de netwerken in zowel het Tsjechische SŽDC-netwerk als op Slowaakse en Oostenrijkse spoorwegnetwerken.
Sinds mei rijdt RegioJet met de nieuwe locomotieven zowel op de lijn Praag – Ostrava – Kosice (Slowakije), als op lijn van Praag naar Brno en Breclav en verder naar Bratislava en Wenen. Dit is de eerste keer dat de Traxx-locomotieven worden ingezet op normale passagierstreindiensten in Tsjechië en Slowakije.
Ook in deze landen groeiende intercitytreinen. RegioJet groeiden in het eerste kwartaal met 30% en vervoerde 1,25 miljoen passagiers. De enorme toename is voornamelijk te wijten aan de komst van RegioJet-treinen op de nieuwe Praag – Wenen-route en aan de versterking van de spoorlijn RegioJet tussen Praag en Brno, waar RegioJet 9 keer per dag in elke richting rijdt en nog een aantal treinen toevoegt jaar.