Travelteq Express

Advertentie

Travelteq Express gaat in 2015 als eerste de concurrentie aan met Thalys. Het lijkt een 1 april mop, de nieuwe internationale snelle trein tussen Amsterdam en Parijs wil monopolie openbreken, maar er staat een persbericht op de site van deze tassenfabrikant.

Amsterdam, donderdag 28 maart 2013 – In april 2015 komt er een tweede aanbieder op het spoor voor de reiziger naar Parijs. De Nederlandse tassenonderneming Travelteq start met vijf verbindingen per dag naar de Franse hoofdstad en terug. De Travelteq hogesnelheidstrein gaat als eerste de concurrentie aan met de Thalys, de enige aanbieder die nu op dit traject actief is. Tussen Amsterdam en Parijs stopt de trein op Schiphol en in Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Er wordt nog onderzocht of een stop in Breda voor het zuiden van Nederland interessant is.

Travelteq is ervan overtuigd dat de nieuwe trein een succes wordt. “Er is marktonderzoek gedaan, een businessplan opgesteld en er zijn investeerders aangetrokken,” aldus initiatiefnemer Maarten van den Biggelaar. “Het kan nooit in het belang zijn van de reiziger dat er slechts een aanbieder is. Dus is het de hoogste tijd voor concurrentie zodat er iets te kiezen is. Onze trein wordt volledig eerste klas ingericht met de bijbehorende service. Ruime stoelen, veel beenruimte, supersnel internet aan boord en uitstekende maaltijden. En dat alles voor minder dan de huidige eerste klas prijzen.” Travelteq is in gesprek met Bombardier en Alstom in gesprek., aldus Maarten van den Biggelaar.
Travelteq maakt al enkele jaren tal van producten die mikken op de moderne reiziger. “De stap naar het exploiteren van een treinverbinding lijkt groot, maar is het niet,” aldus Maarten van den Biggelaar. “Kwaliteit, comfort en gemak lijden nu eenmaal onder een monopolie. Dus hebben we uitgerekend dat we op het spoor een beter product kunnen aanbieden voor een scherpe prijs. Op de snelle spoorverbinding van Amsterdam naar Parijs is voldoende ruimte voor onze extra treinen. Een trein kun je leasen en voor het gebruik van het spoor moeten we uiteraard betalen. Dat is allemaal uitgerekend en het kan! We zijn hard bezig alle aanvragen en papieren in orde te maken. Ook daar hebben we vertrouwen in. Nog twee jaar en onze Travelteq Express kan vertrekken.” Zegt Maarten van den Biggelaar van Travelteq.