Trams voor Manchester

Advertentie

Op de foto: Knorr-Bremse-dochteronderneming Kiepe Electric moet nog eens 27 voertuigen met een hoge vloer aan Man-chester leveren. © Markus Dorlöchter

München / Düsseldorf 2 november 2018 – Kiepe Electric heeft de opdracht gekregen om 27 lightrail trams te leveren aan Metrolink eigenaar TfGM (Transport for Greater Manchester) en een optie voor nog eens 27 voertuigen.

“We zijn volledig gefocust op de mobiliteit van de toekomst”, zegt dr. Jürgen Wilder, lid van het uitvoerend comité van Knorr-Bremse AG, verantwoordelijk voor de divisie Rail Vehicle Systems.

Kiepe Electric moet de voertuigen met een hoge vloer bouwen in samenwerking met consortiumpartner Bombardier Transportation UK. De systeemspecialist van de Knorr-Bremse Group levert de complete aandrijf- en besturingstechnologie. De bijdrage van Knorr-Bremse omvat ook de ingebouwde stroomomzetters, het HVAC-systeem, de cabine met airconditioning, het CCTV-systeem en externe camera’s, evenals het diagnosesysteem.
Bombardier zal verantwoordelijk zijn voor het bouwen van de voertuigen. “De nieuwe voertuigen zullen worden uitgerust met een nog krachtiger en betrouwbaarder concept van de aandrijving en aandrijving van de aandrijving”, legt Dr. Peter Radina uit, lid van de raad van bestuur van Knorr-Bremse Rail Vehicle Systems en verantwoordelijk voor Kiepe Electric. “In dit opzicht documenteert dit project onze succesvolle benadering van het onderwerp van veroudering binnen een reeks voertuigen: onze systemen zijn compatibel, wat betekent dat de nieuwe trams zonder problemen kunnen worden gekoppeld aan bestaande voertuigen.”
Metrolink heeft al het grootste lightrailnetwerk in het Verenigd Koninkrijk, met ongeveer 42 miljoen passagiers per jaar. Met de nieuwe voertuigen, elk met een capaciteit van 206 passagiers, realiseert TfGM de substantiële uitbreiding van wat al een grote vloot is. Binnenkort zal de extra capaciteit TfGM in staat stellen om het aantal dubbele eenheden op de drukste routes te vergroten. De nieuwe trams zijn gepland voor levering tussen voorjaar 2020 en zomer 2021.