Trams en metro’s vervangen door Lightrail

Advertentie

Er gesproken om de Hoekselijn naar Hoek van Holland niet meer door NS treinen te laten verzorgen, maar door een Lightrail trein van bijvoorbeeld Randstad of RET. Ga daarom het komende weekend naar Museum RockArt in Hoek van Holland, dan kunt tenminste zeggen dat u ook als passagier in deze trein heeft gezeten. Reden is niet alleen de Hoekselijn trein, maar ook: Op 18 april 1973 vond in Den Haag een grootse demonstratie op het Binnenhof plaats tegen het voorgenomen verbod op commerciële radio vanaf zee, en Radio Veronica in het bijzonder. Ook werd op die dag eindelijk het zendschip van Radio Veronica, de Norderney na 16 dagen vlot getrokken van het Scheveningse strand. Ouderen ons weten dit vast en zeker nog. Zaterdag 20 april 2013 wordt deze dag groots herdacht in Museum RockArt

Eind vorige jaar vroeg de VVD aan Minister Schultz (Infrastructuur) te onderzoeken of het mogelijk is in de Randstad metro’s en trams te vervangen door Lightrail. De Lightrail wordt momenteel ingezet door Randstadrail in Zuid-Holland en houdt het midden tussen trein en tram. Dit past volgens de VVD’er in de ambitie om te komen tot een Randstad OV, waarbij binnen de Randstad veel meer door de openbaar vervoerbedrijven wordt samengewerkt en trajecten op elkaar aansluiten. Aptroot wil dat er bij de aanleg van nieuwe spoorlijnen ook gekeken wordt of dit opgevangen kan worden door Lightrail. Lightrail treinen of zijn het nu trams, kunnen snel optrekken. “In de praktijk blijkt Lightrail vaak beter dan trein. Het rijdt probleemloos 160 kilometer per uur en kan snel optrekken en tot stilstand komen”, aldus Aptroot. “Bovendien is het veel goedkoper dan een zware trein, zowel in aanleg als onderhoud van de infrastructuur.” Zo wordt er ook gesproken om de Hoekselijn naar Hoek van Holland niet meer door NS treinen te laten verzorgen maar door Lightrail trein van bijvoorbeeld Randstad of RET.
De 18e april 1973 groots herdacht in Museum RockArt op 20 april
Op 18 april 1973 vond in Den Haag een grootse demonstratie op het Binnenhof plaats tegen het voorgenomen verbod op commerciële radio vanaf zee, en Radio Veronica in het bijzonder. Ook werd op die dag eindelijk het zendschip van Radio Veronica, de Norderney na 16 dagen vlot getrokken van het Scheveningse strand.
Dit jaar is dat alles 40 jaar geleden. Rond deze 18e april wordt jaarlijks een Veronica Leden-Donateurdag georganiseerd die dit jaar plaatsvindt in museum RockArt en nu dus op zaterdag 20 april.
Ad Bouman, Rob van Wezel en Bert van der Laan presenteren deze middag o.a. de Top 40, de Tipparade en veel fragmenten van deze historische 18e april 1973.
De middag is in Museum RockArt bij te wonen van 11.30 tot 18.00 uur en live te beluisteren via www.192radio.nl en www.extragold.nl. Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland.( ongeveer 15 minuten lopen vanaf het station. De entree voor deze speciale middag is 7,50 per persoon. Foto Station Hoek van Holland – Wikipedia

2 Comments

  1. Klopt! Maar ik vond het leuk voor onze oudere lezers, die van Nederlandse popmuziek houden, op deze dag te wijzen. Maar ook de plannen van onze regering, om de Openbaar vervoer te veranderen, even door te geven.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.