Tosti’s Truffels Treinen

Advertentie

Het Spoorwegmuseum blijft een drukbezocht museum. Gedurende het jaar 2019 bezochten 431.396 bezoekers het Spoorwegmuseum. Dit is een stijging van ruim 8% ten opzichte van 2018 toen de teller bleef staan op 398.946 bezoekers. De evenementen van het museum blijven onverminderd populair. Winter Station in de kerstvakantie is traditioneel de drukste periode van het jaar, in de editie van 2019-2020 passeerden meer dan 70.000 bezoekers de kassa.

Nicole Kuppens: “We zijn blij dat zulke grote aantallen bezoekers het Spoorwegmuseum weten te vinden. Dat maakt het ook mogelijk dat we belangrijke inhoudelijke exposities kunnen maken zoals Kinderen van Versteeg over de Nederlandse spoorwegen in WOII en een tentoonstelling zoals Tienertoer. Dit jaar hopen we met Tosti’s Truffels Treinen een mooie tentoonstelling neer te zetten over eten en drinken op het spoor.”

Stijging t.o.v. 2018

De stijging van de bezoekers is onder andere toe te schrijven aan de succesvolle tentoonstelling Tienertoer en de opening van de permanente presentatie Kinderen van Versteeg (ook digitaal te bezoeken via www.kinderenvanversteeg.nl). De in april geopende tentoonstelling ‘Tienertoer’ kreeg erg veel publiciteit, ruim 90.000 personen bezochten de expositie die was ingericht in de beroemde trein Mat ‘64. Hoogtepunten waren daarnaast de Modeltrein Expo On traXS! (12.000 bezoekers), Een Dagje Uit met Thomas (ruim 20.000 bezoekers) en het evenement rond de treinen uit de tv-serie Chuggington (ruim 16.000 liefhebbers). Ook in de zomermaanden was het druk, het techniekevenement Techlab XL droeg hier flink aan bij. Het leukste reisje van Nederland tenslotte trok bijna 12.000 bezoekers, dit jaar vindt hiervan de derde editie plaats in de voorjaarsvakantie (22 februari t/m 1 maart).

Plannen voor 2020

Naast de vaste evenementen organiseert het Spoorwegmuseum in 2020 een grote tentoonstelling over eten en drinken op en om het spoor. Naast de prachtige restauratierijtuigen uit de collectie van het Spoorwegmuseum zelf zullen een aantal bijzondere restauratierijtuigen uit het buitenland een plek krijgen in deze tentoonstelling. De tentoonstelling Tosti’s Truffels Treinen opent op 19 juni 2020. Bron en Foto’s: Het Spoorwegmuseum Utrecht.