Topdag

Advertentie

Gisteren verwelkomden de stations van Marne-la-Vallée bij Disneyland Paris en Roissy Charles-de-Gaulle de eerste Thalys-trein, die ’s morgens vanuit Amsterdam (7.15) en Rotterdam vertrokken was. Bertrand Gosselin, CEO van Thalys en Isabelle Willemsens, Country Director Benelux Walt Disney Parks & Resorts, vierden samen de eerste Thalys-rit in een speciaal treinstel waarop de grootste Disneyhelden afgebeeld staan.

Feestelijk opening

Deze eerste rit stond in het teken van feestelijkheden. Een speciaal bestickerde trein met Disney figuren en zo’n 300 hoogwaardigheidsbekleders, pers en prijswinnaars hebben dit nieuwe tijdperk ingeluid. Duurzaam reizen met de trein is de toekomst en daar speelt Thalys goed op in met deze rechtstreekse verbinding. Thalys heeft ons bijzonder verwend.

Internationaal station

Eurostar, Thalys en natuurlijk de Oui van de SNCF doen Marne-la-Vallée bij Disneyland Paris aan. Hierdoor is het een echt internationaal station geworden sinds de laatste keer dat ik er was. Het was een top dag! Zowel de organisatie door Thalys, de hele dag stralend mooi zomerweer en een top dag voor Disneyland zelf met meer dan 40.000 bezoekers. Wat niet veranderd is zijn de lange wachttijden voor de attracties of een bekertje koffie. Maar we gingen niet voor het park, maar voor de nieuwe rechtstreekse Thalys treinverbinding. Deze verbinding kan zeker concurreren met het vliegtuig. Vanuit hartje Amsterdam of Rotterdam, zonder over te stappen of lange wachttijden op luchthaven Schiphol, direct bij de hoofdingang van Disneyland Parijs. Thalys heeft er een echt feest van gemaakt voor de eerste passagiers die op deze bijna zomerdag, een bezoek aan Disneyland brachten.
Vanaf Brussel met gangetje van bijna 300 km per uur gereden en bij aankomst werd er een lint door geknipt. Het nieuwe traject voor de rode treinen was geopend, door de feestelijk bestickerde Disney Thalystrein.
Met een omzet van 527 miljoen euro en 7.506.000 reizigers breekt Thalys alle records in 2018 werd ons verteld. Er is sprake van een opwaartse trend en zeker nu door de komst van dit nieuwe traject.

Foto’s van de allereerste rechtstreekse trein naar Disneyland® Paris (Marne-la-Vallée)

NS Internationaal en de Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur), topmensen van Thalys en de NS zwaaiden de eerste trein zondagochtend uit op station Rotterdam Centraal.

Bertrand Gosselin, CEO van Thalys, en Isabelle Willemsens, Country Director Benelux Walt Disney Parks & Resorts