Tjechische LEO Express en FlixBus in treinen

Advertentie

Na het faillissement van de trein-startup, maakt nu LEO Express een doorstart met Locomore. Daarbij wordt er samengewerkt met Flixbus, die de treinkaartjes gaat verkopen, aldus Treinreiziger. Een treinkaartje Stuttgart – Berlijn is beschikbaar vanaf 9,90. De kaartjes worden verkocht via Flixbus.nl. Korte routes zullen er al treinkaartjes zijn vanaf € 5.

André Schwämmlein, FlixBus-oprichter en Managing Director: “FlixBus is inmiddels een internationaal bekend merk. In de laatste jaren hebben we bewezen, dat mobiliteit niet duur hoeft te zijn als men de juiste bezettingsgraad bereikt. We zijn ervan overtuigd dat we via het FlixBus-platform het nodige aantal aan klanten zullen winnen om een langdurig aanbod mogelijk te maken. Tegelijkertijd profiteren we door intermodale integratie in ons busnetwerk van nieuwe klantgroepen voor de FlixBussen.” Een ding is zeker, je ziet Flixbussen tegenwoordig door geheel Europa. (Red – Treinennieuws.nl) Sinds 2015 werkt FlixBus in Tsjechië met de privé-vervoerder LEO Express samen. Peter Köhler, CEO van LEO Express: “We geloven in het product Locomore. Samen met FlixBus willen wij twee langdurige en duurzame vervoersmiddelen multimodaal verbinden.” Ook in Oostenrijk cross-linkt FlixBus haar buslijnen sinds 2013 succesvol met de private treinvervoerder WESTbahn.
Deze samenwerkingen met de spoorwegen bundelt het bedrijf nu in de nieuw opgerichte onderneming FlixTrain GmbH. André Schwämmlein: “Intermodale concepten zoals de combinatie van bus en trein werkt nu al goed in andere landen.” Daarmee wordt Flixbus een steeds grotere concurrent voor Deutsche Bahn. Deutsche Bahn biedt overigens ook een intermodaal concept aan, waarbij de Intercity Bus de trein aanvult. Bron en foto: Treinreiziger.nl en diverse kranten in Duitsland.