Tijd voor de treinreis

Advertentie

trein iran
Zeer exclusieve treinreis naar Iran, “Jewels of Persia

Houdt u van treinreizen dan zijn er hier vier mogelijkheden, voor iedere beurs een. De eerste is een zeer exclusieve treinreis naar Iran, “Jewels of Persia”.
Op 14 oktober a.s. vertrekt vanuit Budapest de Golden Eagle Danube Express, de allereerste Europese privétrein die toestemming heeft gekregen om Iran te bezoeken. Deze 16-daagse reis voert naar de bakermat van onze westerse beschaving. Naast hoogtepunten in Hongarije, Roemenië en Turkije worden in Iran de cultuurschatten van het oude Perzische Rijk en enkele van de oudste steden ter wereld bezocht.
Op het programma staan maar liefst 8 bijzondere plaatsen die zijn opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst waaronder plaatsen die tot nu toe zelden door westerse reizigers werden aangedaan. Dat maakt deze reis heel speciaal. Deelnemers aan deze reis weten zich verzekerd van comfort, service en veiligheid. Onderkomen op de gehele reis is namelijk de Golden Eagle Danube Express, een Hongaarse privétrein voor maximaal 65 gasten. Dit luxe ‘hotel op wielen’ is voorzien van vele gemakken waaronder restaurant- en barrijtuigen en slaapcompartimenten met privé-badkamer. De reis is op basis van ‘all-inclusive’ en kost vanaf € 12.495.
De allereerste reis in oktober aanstaande was in enkele dagen volgeboekt. De volgende reizen zijn inmiddels gepland en vinden plaats in november 2014 en april en oktober 2015.
Incento Treinreizen, exclusieve aanbieder van deze reizen in Nederland, is het gelukt om op voorhand op deze data een beperkt deel van de trein te reserveren voor Nederlandse gasten. Incento-directeur Jos Beltman: “Gezien de grote internationale belangstelling verwachten wij dat ook deze reizen snel volgeboekt zullen zijn”.
Voor details en verdere inlichtingen: Incento Treinreizen, (035) 6955111, info@incento.nl, www.incento.nl

route kaart Iran
Route van de treinreis naar Iran

 

Dinertrein Rheingold van Venlo via Kaldenkirchen naar Rüdesheim
RailreisDe Dinertrein “Rheingold” voor een exclusieve dagtocht door het romantische Rijndal met bestemming Rüdesheim op zaterdag 26 april 2014. De trein bestaat uit historische rijtuigen van de Rheingold, ooit het paradepaardje van de Deutsche Bundesbahn dat medio vorige eeuw regelmatig via Venlo naar Duitse en Zwitserse bestemmingen spoorde. Zo kunt u plaatsnemen in de beroemde “Domecar”, een rijtuig met 22 zeer exclusieve zitplaatsen in een glazen panoramakoepel, of in een restauratierijtuig uit 1928. De trein vertrekt om 09.00 uur in Venlo.
Na een vrij te besteden verblijf van ongeveer zes uur Rüdesheim reist u met de Dinertrein comfortabel terug en bent omstreeks 22.00 uur weer in Venlo. Tijdens de reis kunt u diverse hapjes en dranken verkrijgen. Afhankelijk van uw zitplaatscategorie is deelname aan een Nederlands- of Duitstalige rondleiding in Rüdesheim én een driegangendiner tijdens de terugreis aan uw eigen zitplaats reeds in de prijs inbegrepen. Uw reisleiding is Nederlandstalig.
Bezienswaardigheden in Rüdesheim zijn een bootreis, kabelbaan naar de “Niederwalddenkmal” Rheingauer Weinmuseum De Drosselgasse, het beroemde uitgangsstraatje van Rüdesheim met veel livemuziek, Burg Ehrenfels (ontstaan rond 1200), een grote ruïne te midden van wijnvelden
Let op: in de stationsomgeving van Kaldenkirchen, slechts enkele kilometers verwijderd van Venlo, kan gratis geparkeerd worden.
Reserveer nu uw plaatsen op www.railmagazine-shop.nl

nationale amtrakNationale dag van de trein in Amerika
De mogelijkheid bestaat ook om de Nationale Dag van de trein op 10 mei in Amerika mee te maken. Amtrak heet u namelijk WELKOM bij deze viering.U kunt samen met Amtrak de Nationale Dag van de Trein vieren. Gebruik deze zoekfunctie om de gebeurtenissen in een stad in Amerika te vinden. Sinds dat Obama de spoorwegen extra geld heeft toegezegd verkennen veel Amerikanen hun spoorwegnet, om meer te leren over de reden waarom treinen belangrijker zijn in plaats van de auto . En dat een treinreis ook genieten is. Surf maar eens op NationalTrainDay.com voor meer informatie over alle evenementen en activiteiten in het hele land.

dampspektakelDampspektakel

Vrijdag 30 mei 2014 met de bus via de autobaan langs o.a. Bonn, Koblenz (lunchstop Brohtal) en Mannheim naar de standplaats Landau in der Pfalz. In Neustadt an der Weinstrasse brengt u een bezoek aan het depot van het spoorwegmuseum, waar de locomotieven rijklaar worden gemaakt en een “parade“ plaats vindt (zie foto). De volgende dagen vanaf het station (waar voldoende tijd is om foto’s te maken) in Landau per stoomtrein via Knöringen en Maikammer naar Lambrecht. Dan per bus naar Alsenz, waar dit weekend in/op en nabij het station omvangrijke festiviteiten worden gehouden. ’s middags vertrek per stoomtrein naar Bad Kreuznach en vervolgens langs o.a. Rockenhausen en Enkenbach terug naar Neustadt an der Weinstrasse. Zondags na het ontbijt per touringcar naar het station van Landau, waar weer een stoomtrein klaar staat voor het vertrekt voor een nieuwe route via o.a. Annweiler, Rodalben en Hochspeyer naar Neustadt. Info: www.railhobbyreizen.nl

Vrijdag 30 mei t/m zondag 01 juni 2014 – max. 35 deelnemers. Reissom €. 274,00 p.p. Inbegrepen : vervoer, half pension, diensten reisleiding, fooi chauffeur en BTW.