Tienertoer terug van weggeweest

Advertentie

Vandaag maakte de initiatiefnemer van de CJP bekend dat de  Tienertour na 17 jaar weer terug is. Komende zomer kunnen jongeren tussen 12 en 18 jaar met een cultuurkaart, voor 33 euro, 3 tot 4 dagen geheel Nederland door reizen met NS treinen.

Jongeren kregen met de pas al korting bij musea, theaters, sommige winkels en bioscopen maar nu komt daar dus de Tienertoer van de NS bij. In 1969 werd de Tienertoer geïntroduceerd om jongeren te stimuleren om te reizen met het openbaar vervoer. Ook was het de bedoeling dat jongeren zo vaker bij familie op bezoek gingen en reizend dingen konden leren over topografie en geschiedenis.

Deze editie van de Tienertoer is een proef. Na deze zomer zal besloten worden of de Tienertoer definitief terugkomt. De Tienertoer kan dit jaar gebruikt worden tussen 27 juli en 17 augustus.

UPDATE 25/7: De Tienertoer is vanaf 27 juli tot en met 17 augustus online te koop via www.cultuurkaart.nl/tienertoer. Hier vind je ook meer informatie en alle voorwaarden.

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.