Tien duizenden bezoekers verwacht op Eurospoor

Advertentie

t-gauge eurospoor s
Een van de vele mooie modelspoorbanen

Tien duizenden bezoekers verwacht op Eurospoor 2013

 

25-27 oktober 2013 (herfstvakantie), Jaarbeurs Utrecht

 

Meer dan 50 werkende modelbanen.
Het komende weekend, 25 tot en met 27 oktober opent Eurospoor2013 in de Jaarbeurs te Utrecht weer haar deuren. Het is de 21e editie van dit mega modelspoor evenement. Tienduizenden hobbyisten en dagjesmensen worden er verwacht om te komen kijken naar de modelspoorwegbouwprestaties van vele binnen- en buitenlandse hobbyisten. Dit grootste modelspoorevenement van Europa (drie voetbalvelden) omvat alles wat met spoor en modelspoor te maken heeft. Eurospoor is sinds 1993 onder modelspoorfans een begrip tot ver over de landsgrenzen. Eurospoor is een publieksbeurs in optima forma: En wie met zijn gezin op zondag 27 oktober komt, kan de beurs voor een familieprijs bezoeken.
Ook dit jaar biedt Eurospoor een podium voor de mooiste modelbanen ter wereld. Er zijn inzendingen uit Engeland, Schotland, Frankrijk, (Oost en West) Duitsland, België, Zwitserland, Denemarken en natuurlijk Nederland.
Vrijdag komen de bezoekers natuurlijk voor de ruim 1 kilometer verkoopkraampjes met modeltreinen en bijbehorende zaken als landschappen, gebouwen en niet te vergeten de technische noviteiten voor digitale besturing.
Perfectie in modelspoorwegbouw
De dagen dat bij de hobbyist enkel het treintje, het rollende materieel, de hoofdrol speelde, zijn definitief voorbij. Een modelspoorbaan is veel meer geworden dan ’n rondje rails en hier of daar een huisje of boompje. Het op schaal nabouwen van een bestaande situatie of een historische plaats, krijgt steeds meer de aandacht in het modelspoor. Modelspoorhobbyisten graven in het verleden en tonen perfect nagebouwde historische landschappen en sporen, waardoor de toeschouwer soms wel honderd jaar of meer in de geschiedenis wordt teruggeworpen.
Buitenlandse modelbanen op Eurospoor
Michael Fuchs en Jürgen Funk zijn de bedenkers en bouwers van een unieke Amerikaanse modelbaan die geheel gewijd is aan de mijnbouw en de overslag van kolen per spoor aan het einde van de vijftiger jaren in de Appalachen in Amerika. Het in miniatuur laden en lossen met werkende transportbanden verloopt geheel volgens de werkelijkheid. Maar ook is aandacht besteed aan de sociale situatie. Duizenden arbeiders leefden met hun gezin onder armoedige omstandigheden.
“Missing link” model van de NS1500 ziet op Eurospoor2013 het daglicht!
De serie 1500 van de NS is nog nooit seriematig door de modelspoorfabrikanten in model uitgebracht. Reden: deze 7 door de NS gekochte tweedehands locomotieven (in 1969 gekocht van de Engelsen om een hiaat in de dienst op te vullen) speelden een onbeduidende rol in het programma van de Nederlandse Spoorwegen. Het laat zich raden dat de modelspoorfabrikanten er toendertijd geen brood in zagen om een productie van deze grote locomotief te starten. Op Eurospoor wordt een prototype van dit model onthuld hetgeen door hobbyisten met enthousiasme wordt begroet.
Vergeet bij het verlaten van de beurs niet uw gratis posterkalender en gratis Eurospoor-Express Magazine mee te nemen.
Eurospoor 2013 is een must voor iedere treinliefhebber. En een neem voor het bezoek aan Eurospoor een geen treinenliefhebber mee. Na het bezoek zal dit gegarandeerd anders zijn!
Voor openings tijden en prijzen (Let op de familiedag) en mooie foto’s hier even klikken.