Thomas Weekend in Het Spoorwegmuseum

Advertentie

Van 2 t/m 5 juni 2011 is het weer zover. Dan is het hele Spoorwegmuseum in de ban van Thomas de Stoomlocomotief, het populaire treintje uit de gelijknamige tv-serie. Tijdens het Thomas Weekend komt de enige echte Thomas over uit Engeland en zal deze op stoom worden gebracht bij Het Spoorwegmuseum. De kaarten in de voorverkoop waren snel uitverkocht, daarom zijn er nu extra kaarten in de verkoop. Reserveer snel via  hun site. Niet alle kaarten worden in de voorverkoop verkocht, op de dag zelf zijn er ook nog kaarten te koop aan de kassa van het museum, maar reken dan op lange wachttijden.

Het programma
Vier dagen lang is er een uitgebreid programma rondom het treintje Thomas. Tussen alle treinen van Het Spoorwegmuseum ligt een speelkleed van 400 vierkante meter waar kinderen eindeloos kunnen spelen en bouwen met Thomas-speelgoed. Ontmoet zijn vrienden Henry en Emily en natuurlijk is de Dikke Controleur er ook. Ga op de foto met Thomas en de Dikke Controleur, laat je schminken of fotograferen als Thomas en kijk naar de nieuwste Thomas film. Iedereen kan op speciale speeltafels spelen, bouwen, tekenen en knutselen met Thomas. Natuurlijk is alles van Thomas te koop in de museumwinkel. Op het buitenterrein rijden stoomtreintjes.

Preview Thomas Theater Tour
Tijdens het Thomas Weekend is er iedere dag een preview van de theatervoorstelling ‘Thomas en het Circus’. Deze vrolijke voorstelling voor de allerkleinsten en hun familie is vanaf september 2011 te zien in de theaters in heel Nederland. In ‘Thomas en het Circus’ moeten Thomas en zijn vrienden ervoor zorgen dat het circus op tijd in de stad aankomt. Zal het hem lukken? Uiteraard komen alle bekende figuren uit de tv-serie voorbij, waaronder Thomas, zijn vrienden Percy, James en Gordon. Hoofdrollen zijn er voor Peter Lusse (Dikke Controleur) en Maud Mulder (mooie ballerina).
In Het Spoorwegmuseum zijn voor het eerst een aantal liedjes uit de voorstelling te horen. Speeltijden: dagelijks om 11.00 / 12.30 / 14.00 en 15.30 uur. Op donderdag 2 en vrijdag 3 juni is Maud Mulder, de nummer één van Idols, één van de uitvoerenden. Voor meer informatie over Thomas en het Circus zie de website

Bereikbaarheid
Het kan druk zijn tijdens het Thomas Weekend en de parkeerruimte bij het museum is beperkt. Kom daarom met de trein! Maak er een dagje treinen van.