Thomas de Stoomlocomotief in Het Spoorwegmuseum

Advertentie

Het is een traditie geworden dat Thomas de Stoomlocomotief een bezoekje aan Het Spoorwegmuseum in Utrecht brengt. Ook dit jaar van 4 mei t/m 8 mei is het dus weer kinderfeest in museum. De populaire blauwe stoomlocomotief uit de gelijknamige tv-serie zal stomen en puffen op het museumterrein. Natuurlijk is de Dikke Controleur er ook! Kinderen kunnen eindeloos spelen en bouwen met Thomas speelgoed. Nieuw is de Thomas sing-a-long: speel en zing zelf mee met de sterren uit de Thomas-musical. Gelijk kunnen alle ander oude treinen ook bekeken worden. Kaartjes zijn online te koop via www.thomasweekend.nl

Kaartverkoop Thomas Weekend
Vanwege de verwachte drukte is het verstandig vooraf een Thomas ticket online te kopen. Alleen met een speciaal Thomas-ticket hebben bezoekers gegarandeerd toegang tot het Thomas evenement. Een online ticket kost €14,00 voor iedereen van 4 jaar en ouder. Jammer maar dit jaar moeten peuters (hun begeleiders natuurlijk) ook entree betalen, een kaartje voor kinderen van 1 t/m 3 jaar kost €4,00. Museumkaarthouders hebben gratis entree, maar kunnen niet reserveren. Voor de bezoekers zonder e-ticket of museumkaart gelden de normale entreetarieven van Het Spoorwegmuseum (€16,00 resp. €4,50).

Kom met de trein!
De parkeerruimte bij Het Spoorwegmuseum is beperkt, kom daarom met het openbaar vervoer.

Let op: vanwege werkzaamheden door ProRail rond station Utrecht CS rijdt de pendeltrein vanaf Amersfoort! Deze stopt niet in Bilthoven.

Reizigers die via Utrecht CS rijden kunnen bus 8, 28 of 128 nemen. Bezoekers die met de auto komen kunnen parkeren bij P + R Uithof (kosten €4,50). Van daar rijden gratis pendelbussen naar Het Spoorwegmuseum.

Foto Thomas: Anna van Kooij