Thalys ontvangt ook financiële steun

Advertentie

Hopelijk gaat de Disney trein van Thalys ook weer rijden , als alles weer een beetje normaal is. Foto: Treinennieuws.nl

Thalys ontvangt de komende vier jaar, net als Eurostar, financiële steun. De steun, 120 miljoen euro, komt van 5 banken. De spoorwegmaatschappij moet voor de eerste keer sinds haar bestaan een beroep doen op een externe financiering. De financiering is recent goedgekeurd door de raad van bestuur van Thalys. Dit alles speelt zich af in een bijzonder moeilijke context voor Thalys met een omzetdaling van -70% in 2020, een negatieve EBITDA van – 78,5 miljoen euro en een nettowinst in 2020 van – 137,7 miljoen euro.
“Wij zijn tevreden met de afronding van deze transactie. Het stelt de toekomst van Thalys veilig op een moment waarop de reisbeperkingen worden opgeheven en onze activiteiten zich geleidelijk hervatten. Deze financiering is volledig geïntegreerd in het herstelplan van Thalys dat wordt voortgezet. Met de voltooiing van deze transactie kan Thalys zich richten op haar commerciële herstel en het hervatten van de groei”, aldus Bertrand Gosselin, CEO van Thalys.

Binnenkort kunnen we hopelijk weer naar Brussel, Parijs en Londen zonder problemen.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.