Thalys nog sneller vanaf 13 december

Advertentie

Thalys over paar weken op topsnelheid door Nederland rijden en zal in drie uur en een kwartier aankomen op het station Gare du Nord in Parijs. Op 13 november starten NS Hispeed en Thalys samen een campagne met nieuwe vanaf-tarieven. Deze zijn als volgt: Antwerpen 25,- enkele reis – Brussel 25,- enkele reis – Parijs 35,- enkele reis.

Vanaf 13 december 2009 rijden passagiers met de vertrouwde Thalystrein in drie uur en achttien minuten van Amsterdam naar Parijs en zijn ze in één uur en 53 minuten in Brussel, waar men kan overstappen op de Eurostar naar Londen. De Thalys gaat op sommige stukken over het nieuwe spoor door Nederland 300 kilometer per uur rijden. Op het spoor langs Roosendaal, waar de Thalys nu nog overheen rijdt, bedraagt de snelheid maximaal 160 kilometer per uur. Op de Thalys stappen kan overigens nog niet in Breda. Dat kan alleen op de grotere stations zoals Rotterdam en Antwerpen. Volgend jaar kan de reiziger vanuit Breda wel op een speciale shuttletrein stappen die ook de Baroniestad gaat aandoen. Deze trein – de Fyra – rijdt voorlopig alleen nog tussen Schiphol en Rotterdam en heeft een maximumsnelheid van 250 per uur.
Innovatie
‘Dit is de grootste innovatie op het spoor sinds 1839. Toen reed de eerste trein in Nederland van Amsterdam naar Haarlem. Die reed 35 kilometer per uur, wat in die tijd al ontzettend snel was. Vanaf half december 2009 rijdt NS Hispeed met de eerste hogesnelheidstrein met 300 kilometer per uur door Nederland. Dit is meer dan het dubbele van wat we nu gewend zijn’, zegt Michiel van Roozendaal, directeur van NS Hispeed.
Aansluiting
Thalys brengt Parijs, Brussel en Antwerpen nu nog dichter bij Nederland. Daarnaast is dankzij deze innovatie de aansluiting van Nederland op het Europese hogesnelheidsnetwerk een feit. Tickets voor de nieuwe hogesnelheidsverbinding met Thalys tussen Amsterdam en Parijs zijn vanaf nu te koop via NSHispeed.nl.
Aangenaam reizen, ervaar het zelf!
In de NS Hispeed Lounge is wachten op uw trein geen wachten meer. Het is genieten van uw krant en een vers kopje koffie in een oase van rust. In onze treinen ervaart u dankzij uw comfortabele zitplaats ingericht als werkplek eenzelfde rust. Zo combineert u werk met een stukje ontspanning.

Campagne Thalys en NS Hispeed!
Op 13 november starten NS Hispeed en Thalys samen een campagne met nieuwe vanaf-tarieven. Deze zijn als volgt: Antwerpen 25,- enkele reis – Brussel 25,- enkele reis – Parijs 35,- enkele reis.