TGV 100 maal door Alstom

Advertentie

Ook Alstom ontving vandaag een  grote bestelling van  100 volgende generatie hogesnelheidstreinen voor SNCF. “Deze order is de succesvolste sinds de samenwerkingswerk van SNCF en Alstom. De Avelia HST van Alstom voldoet aan de technologische, economische en concurrentiële uitdagingen van de SNCF, “zei Henri Poupart-Lafarge, CEO van Alstom. De Raad van Bestuur van SNCF heeft tijdens een vergadering op 26 juli 2018 een definitieve order goedgekeurd voor 100 nieuwe Avelia Horizon-hogesnelheidstreinen (TGV.

Deze nieuwe generatie hogesnelheidstreinen komt tegemoet aan ambitieuze doelstellingen van de SNCF. De teams van experts die twee jaar aan dit project hebben gewerkt, zijn de uitdaging aangegaan om een nieuwe trein te ontwerpen tegen een gereduceerd tarief van € 25 miljoen per treinstel.

Onderhoudskosten zullen meer dan 30% lager zijn dan die momenteel door SNCF worden geregistreerd. Dankzij het aerodynamische ontwerp en een efficiëntere tractieaandrijving verbruikt de volgende generatie TGV 20% minder energie dan bestaande TGV’s. Bron copyright foto: Alstom