Terug in de tijd

Advertentie

Spoor & Tram anno 1926, Een letterlijk historische ontmoeting. Drie NS-stoomlocomotieven en een NS motorrijtuig komen een week lang bij elkaar en nemen u mee op een reis tussen Hoorn en Medemblik, zoals u die in de Roaring Twenties in Nederland had kunnen maken per Spoor & Tram.Nu alleen in de Herfstvakantie, 21 t/m 28 oktober 2018.

Dagelijks twee stoomtrams van Hoorn naar Medemblik v.v. volgens dienstregeling, getrokken door twee van de drie stoomlocomotieven NS 6513 uit 1887, NS 8107 uit 1901 en NS 7742 Bello uit 1914;
Goederentram gereden door een van de drie stoomlocomotieven NS 6513 / NS 7742 / NS 8107 met materieel van de Nederlandsche Tramweg-Maatschappij. Goederendemonstraties op station Wognum-Nibbixwoud uit 1887.
Pendelritten Medemblik-Pannenkoekenstation/Bijenstal-Opperdoes-Twisk v.v. met historische motortram, op een aantal dagen is dat motorrijtuig NS om C 909. geniet aan het einde van de rit van een heerlijke pannenkoek op het  Pannenkoekenstation, inclusief de aanwezige modelspoorbaan. Het restaurant is de gehele periode geopend. Historische reizigers, werkend postvervoer en bemande stations onderweg. Eerste ritten met rijtuig 86 van de Staatsmijn Emma uit 1917 na restauratie. Uitgebreide activiteiten in het kader van de speurtocht Stoomsafari voor de jongste bezoekers.
LET OP: de inzet is onder technisch voorbehoud. De dienst om C wordt gedurende een aantal dagen uitgevoerd met NS omC909 en gedurende een aantal dagen met een historische motortram.
Met de themaweek Spoor & Tram anno 1926 sluit de Museumstoomtram de viering van zijn 50-jarig jubileum af met een spektakel waarbij een unieke rijdende collectie Nederlandse railvoertuigen uit het hele land bijeen is gebracht.
Spoor & Tram anno 1926 wordt mogelijk gemaakt dankzij een collectie uitwisseling met de Museum Buurtspoorweg te Haaksbergen, de eigenaar van de Mystery Guesten een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Verdere inlichtingen hier even klikken.