Tante Post loopt stage bij NS

Advertentie

Vandaag 3 mei, doen 20 postbodes van TNT Post bij NS een conducteurstage. NS heeft door de voortgaande groei van het aantal treinreizigers behoefte aan conducteurs, terwijl het aantal postbodes bij TNT Post naar verwachting zal afnemen.
In twee jaar tijd is het aantal mensen dat kiest voor reizen met de trein toegenomen met 10%. Deze verheugende ontwikkeling vraagt extra capaciteit in mensen (en treinen). In de brede Randstad is behoefte aan een honderdtal nieuwe conducteurs. In april is een wervingscampagne gestart.

In samenwerking met TNT Post zijn postbodes attent gemaakt op de vacatures bij NS en is de mogelijkheid van een stagedag aangeboden. Vandaag zijn 20 conducteurs op pad met een
postbode – in TNT Post outfit – aan hun zijde, dat is tevens een mooie reclame voor TNT Post. De postbodes kunnen vandaag ervaren dat conducteur bij NS een afwisselende baan is, die veel meer behelst dan kaartjes controleren. Informatie verstrekken, service verlenen, hulp bieden aan reizigers en toezicht houden maken van de conducteur een belangrijke schakel in de reis van de 1,1 miljoen mensen die dagelijks gebruik maken van de treinen van NS. NS heeft vacatures voor conducteurs voor de standplaatsen Amsterdam, Hoofddorp, Lelystad, Amersfoort, Dordrecht, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Arnhem/Nijmegen en Roosendaal.
Naast conducteurs heeft NS ook minstens 50 nieuwe machinisten nodig. En om de nieuwe reizigers een plaats te kunnen bieden investeert NS tot 2010 ruim 1 miljard euro in uitbreiding en modernisering van treinen.

Bron: NS